Gode råd til julefrokosten

Sæsonen for julefrokoster er skudt i gang. De sociale arrangementer er et velkomment indslag, men der er nogle råd, som er gode at følge, så mandagen bliver fyldt med god stemning i stedet for dårlige historier.

Mobilen ligger i lommen klar til at blive taget i brug, når kollegaen er faldet i søvn med hovedet i desserten. Dine kvindelige kollegaers former gennemgås på din Facebook-profil, og du slutter af med at have en dyb snak med din chef om hans ledelsesstil.

Det er blot nogle af de fælder, du kan falde i. Julefrokosten på arbejdspladsen er ikke carte blanche til at gøre, hvad der passer dig. Selv om du føler, at du er i din fritid - hvilket også tit er tilfældet - så er du stadig i en arbejdsmæssig kontekst. ”Og det kan have alvorlige konsekvenser”, fortæller Eva Bo Christensen jurist hos FOA 1. ”Man skal tænke sig godt om inden en julefrokost, mine bedste råd er”:

• Lad mobilen ligge i lommen, allerhelst derhjemme.
• Lad vær med at tage billeder under festen.
• Kommenter ikke egne eller andres julefrokost-eskapader på Facebook – heller ikke dagen efter.
• Husk, at alt hvad du siger til en julefrokost, skal kunne gentages mandag morgen.

”Jeg har dyb respekt for Facebook, jeg har haft flere sager med ansættelsesretlige-konsekvenser på baggrund af ting, der er blevet skrevet på Facebook.” siger Eva Bo Christensen. ”Man skal virkelig tænke sig om, inden man skriver noget om sin arbejdsplads på de sociale medier – også udenfor julefrokostsæsonen.”

Til manges overraskelse er det sådan, at det, der sker til en julefrokost, kan have ansættelsesretlige konsekvenser. Så husk rådene, og hav en god aften - og en ligeså god mandag morgen.