Påvirk din politiker – søg indflydelse

I Københavns Kommune er der opbygget et godt samarbejde mellem tillidsfolk og politikere. Det forhindrer besparelser.

Niels Roland Mortensen er Fællestillidsrepræsentant for de Tekniske Serviceledere i København og har været med til at søge indflydelse på kommunens budgetter og politiske beslutninger.

”Vi vil undgå besparelser på stillinger for det tekniske personale. Det er vigtigt, da vi allerede i forvejen er skåret hårdt igennem de sidste 10 år. Samtidig vil vi sætte fokus på faggruppens styrker”, fortæller Niels Mortensen.

Gennem et langt sejt træk for indflydelse er de tekniske serviceledere nu begyndt at blive mere involveret i budgetprocessen og i konkrete projekter i forvaltningen.  

”Vi har tidligere været lidt berøringsangst for at kontakte politikerne. Vi kendte ikke årshjulet i forhold til et budget, og kom derfor for sent. Nu har vi lært det hele bedre at kende, og vi fik sidste år forhindret nogle besparelser på vores område”, fortæller Niels Mortensen.

 

Samarbejde med S, SF og Ø

Det er helt konkret et samarbejde mellem repræsentanter fra S, SF og Enhedslisten, der har givet pote for de Tekniske Serviceledere.

Gorm Anker Gunnarsen, medlem af Børne- og ungdomsudvalget for Enhedslisten, bekræfter det gode samarbejde og vigtigheden af at have medarbejderne med i beslutningerne.

”Vi kan bedst løfte en opgave, når dem der skal arbejde med den føler ejerskab”, siger Gorm Gunnarsen og lægger særlig vægt på ledernes centrale rolle i forhold til kommunens mange byggesager. ”Vi har en meget gammel bygningsmasse, ejendomslederne ved præcis, hvordan tingene fungerer helt ude i hjørnerne på den enkelte skole”, fortæller han.

 

Skal undervise børn i miljø

Det er ikke kun ved besparelser og budgetlægning, at Niels og kollegaerne har fået indflydelse. Det konkrete arbejde ude på skolerne har også fået et løft.

”Vi bliver nu også involveret i det pædagogiske arbejde med affaldssortering, energibesparelser og den slags”, fortæller Niels.

Han understreger, at den mulighed kun kan lade sig gøre, fordi han og kollegaerne har presset på i mange år, og fordi tre partier tør går op imod strømmen.

Klaus Mygind fra SF, Jonas Bjørn fra Socialdemokraterne og Gorm Gunnarsen fra Enhedslisten er de tre politiske aktører i samarbejdet. Både Gorm og Niels ser gode muligheder for, at samarbejdet udvikler sig yderligere fremover. Energi, miljø, og klima er alt sammen noget, som er værd at samarbejde om, og som kommende skoleelever skal vænne sig til at høre meget mere om.