Martin Hingeberg Larsen er blevet uddannet dronefører med midler fra Komptencefonden.

Vil du flyve med drone i din arbejdstid?

I Glostrup Ejendomme er de begyndt at arbejde med droner. Martin Hingeberg Larsen blev certificeret drone-fører med midler fra Kompetencefonden, og har stor succes med sit nye værktøj.

Martin Hingeberg Larsen, teknisk servicemedarbejder og tillidsrepræsentant i Glostrup Ejendomme, er begyndt at løse nogle af sine arbejdsopgaver ved hjælp af en drone. Han bruger den til at inspicere bygninger. ”Den er god, når du skal tjekke tagrender, tagrygge, vinduer og alt andet, der foregår oppe i højderne”.

Martin er meget glad for dronen. ”Den gør arbejdet mere sikkert, når vi ikke skal op på stilladser, og gør det muligt at komme bedre omkring bygningerne øverst oppe”, fortæller han. Derudover giver flyvningen også en økonomisk fordel. Nu er det ikke længere nødvendigt at leje stilladser, og de kan hurtigere og oftere undersøge bygningerne. Og så er det sjovt.

 

Ihærdighed belønnes

Det hele startede en aften, hvor Martin sad og så nyheder om Slots og Ejendomsstyrelsen, der var begyndt at bruge droner til at inspicere deres bygninger. Det gav ham en ide. Her var en ideel mulighed for at krydre arbejdsdagen, gøre den sjovere og samtidig opkvalificere den tekniske bygningsservice.

Martin hev fat i sin chef for at høre, om han ikke kunne se logikken i det – det er 3 år siden.

Ledelsen kunne godt se fornuften, men som altid var problemet økonomi. For selvom der ville være en besparelse på sigt, så gør det ondt at skulle af med penge til uddannelse og materiale her og nu.

Så hørte Martin om Kompetencefonden, og så var der lys for enden af tunnelen.

 

Kompetencefonden- økonomisk støtte til uddannelse

En lille fugl fortalte om Kompetencefonden, hvor man kan søge om op til 25.000 kroner til godkendte uddannelser.  Martin undersøgte straks fondens hjemmeside, kontaktede dem og fik til sin store glæde at vide, at han godt kunne få tilskud til dronecertificering. Han skrev en ansøgning og fik hurtigt en forhåndsgodkendelse, som han tog med op til chefen. Og så skete der noget.

 

Pengene er allerede tjent hjem

Den drone, Martin bruger, vejer ca. 3,5 kilo, og den har allerede tjent sig selv hjem. Efter en flyvning opdagede Martin en graverende fejl ved et af tagvinduerne, noget der normalt først ville blive opdaget, når skaden var sket. Her ville det have resulteret i en stor vandskade. Nu kunne han hurtigt udbedre fejlen. Så selvom dronen ikke er på størrelse med en jetjager, så er effekten stor.