FOA 1 fane
Fanebærer Lars Skov til demonstration mod nedskæringer på den offentlige velfærd

Nej til nedskæringer i kommunerne

Onsdag den 31. juni mødtes repræsentanter fra Kommunernes Landsforening for at diskutere økonomi. I den anledning havde Velfærdsalliance-DK indkaldt til demonstration. FOA 1 var selvfølgelig med.

Blæsten og morgentrafikken blev trodset, da FOA 1 tog til demonstration foran hotel Bella Sky i København. ”Vi er her for at sende et signal til de 98 borgmestre og 83 kommunalbestyrelsesmedlemmer i KL. Vi vil have, at de indgår en aftale uden nedskæringer”, forklarer Steen Vadgaard, næstformand i FOA 1.

Demonstrationen er arrangeret af Velfærdsalliance-DK. Det er et netværk af faglige og sociale organisationer, der arbejder målrettet mod at bekæmpe nedskæringer og nulvækst i kommunerne. Et område FOA 1 støtter kraftigt op om.

”Besparelser giver ringere velfærd. Det går først og fremmest ude over borgerne, men det fører også til dårligere vilkår for FOA 1s medlemmer. Ud over fyringer giver besparelserne øget arbejdstempo og stress. Derfor opfordrer vi kommunalpolitikkerne til at sige nej til flere nedskæringer og besparelser,” fortæller Steen Vadgaard, der er næstformand i FOA 1 og repræsentant i Velfærdsalliance-DK.

 

9000 på gaden for at få KL til at sige nej

Det er ikke første gang FOA 1 går på gaden. Sidst var den 10. maj, hvor vi demonstrerede mod besparelser på den kommunale velfærd. Her lykkedes det at samle 9000 borgere, offentligt ansatte og lokalpolitikere.

 

Der var ikke mødt helt så mange op til morgenens happening. I dag var det hovedsageligt repræsentanter fra Velfærdsalliance-DK og de tilsluttede organisationer, der var ude og give KL-politikerne et vink med en fane, om hvilken vej de økonomiske vinde skal blæse.