Medlemsarrangement: EU - alt, du behøver at vide

Kom til en spændende debataften - bliv klogere på EU, og få bogen ”117 spørgsmål om EU”.

Det er tirsdag den 30. oktober, vi åbner op for godteposen af EU-viden. Det er de færreste, der har helt styr på EU, og selv de kyndige skal holde tungen lige i munden, for det er et stort apparat, der involverer en masse aktører – både politikere, embedsfolk og lobbyister.

I løbet af aftenen kommer vi hele vejen rundt om EU. Hvad beslutter de, og hvor gør de det henne? Hvorfor har EU hjemme i både Strassburg og Bruxelles? Og hvem vælger kommissærerne? Alt det og meget mere får du svar på tirsdag den 30. oktober mellem kl. 17 og 20.

Målet er, at når du går hjem fra arrangementet, så kender du forskel på Kommissionen, Rådet, Parlamentet og EU-institutionerne, og ved hvad EU har indflydelse på. Og du får rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

 

Om EU

Den Europæiske Union (EU) er en gruppe af europæiske lande, der samarbejder og laver fælles regler på en lang række politikområder.

EU kan sammenlignes med en klub eller en forening. Et land skal opfylde en række krav for at blive medlem af klubben, og som medlem skal landet betale kontingent.

Landet forpligter sig til at overholde alle klubbens regler. Til gengæld får landet indflydelse på klubbens regler, der også gælder i alle andre medlemslande.

Med fælles regler og fælles midler forsøger man at ændre vilkårene for borgere og virksomheder i hele EU. Hovedformålet med samarbejdet i EU-klubben er at løse problemer, der går på tværs af landenes grænser, og som de enkelte lande ikke kan løse lige så effektivt alene.

 I EU har man f.eks. lavet fælles regler for grænseoverskridende forurening og for fri bevægelighed for varer mellem alle medlemslande, så der ikke er nogen hindringer for handel mellem landene.

 

Tilmeld dig arrangementet her