Mulig konflikt har betydning for din ferie

Vi står overfor en mulig konflikt. Hvis du har planlagt ferie i foråret, bliver den inddraget, hvis der kommer strejke eller lockout på dit område. Du skal være opmærksom på, at mange forsikringsselskaber ikke dækker tabet.

Der er stor sandsynlighed for konflikt på FOAs område fra starten af april eller maj måned. Al ferie der starter samtidig eller under konflikten bliver suspenderet – ligegyldig om konflikten skyldes strejke eller lockout.

De medlemmer der er varslet i konflikt og modtager konflikt-understøttelse fra FOA, har pligt til at møde op i den lokale afdeling hver dag.

Hvis forligsmanden udsætter konflikten, kan du godt holde ferie i udsættelsesperioden. Din ferie bliver kun suspenderet, hvis du er udtaget til konflikt, og din ferie ligger samtidig med konflikten. Der er to scenarier:

1. Ferie der er påbegyndt før eller senest samtidig med konflikten
- Du skal holde ferie som planlagt, og du får normal løn under ferien.
- Hvis konflikten og ferien begynder samme dato, gælder der særlige regler. Du kan kontakte FOA 1, så hjælper vi dig med de præcise vilkår.

 

2. Ferie der er planlagt påbegyndt under konflikten
- Din ferie bliver suspenderet under konflikten og skal aftales på ny.
- Du skal gå på arbejdet, når konflikten ender – også selvom det er indenfor din tidligere planlagte ferie.

 

Forsikringsselskaber dækker ikke nødvendigvis for tab

Hvis du har købt rejse eller har planlagt andre aktiviteter, får du dem ikke nødvendigvis erstattet, hvis din ferie bliver inddraget. Selvom du har en afbestillingsforsikring, er det ikke sikkert, den dækker under en lovlig varslet konflikt. Kontakt dit forsikringsselskab for at høre nærmere.