Farvel til året der gik - og velkommen til 2018

Så har vi endnu engang rundet et årsskifte. Det er tid til at tænke over, hvad 2017 indeholdt - og hvad som venter i 2018.

2017 stod i overenskomstforhandlingernes tegn. Vores privatansatte kollegaer fik en overenskomstfornyelse, som var ganske udmærket, og forarbejdet for de privatansattes overenskomstforhandlinger gik i gang. Vi brugte en del af året på at diskutere og udtage krav til forhandlingerne, der skulle være skudt i gang, men er sat på pause i solidaritet med Lærerne

Solidaritetserklæring og lønkamp

Den nye fælles solidaritetserklæring fra de faglige organisationer betyder, at ingen tager fat på overenskomstforhandlingerne, før Lærerne har fået en reel forhandling om deres arbejdstidsaftale. Det bliver spændende at se om denne solidaritet holder hele vejen igennem forhandlingerne.

Der er også kridtet op til en kamp om lønnen, hvor arbejdsgiverne påstår, at de offentlige lønninger er steget mere end de private (hvilket ikke passer). De offentlige ansatte har en klar forventning om at få ordentlige lønstigninger.

 

Nemmere at komme i kontakt med din fagforening

FOA 1 ændrede åbningstiderne i 2017, så vi nu holder åbent hele dagen.

Traditionelt har fagforeninger haft en åbningstid, hvor medlemmerne kun kunne komme igennem på telefonen eller ind af døren i en begrænset del af dagen. Det var for at være sikker at kunne betjene de medlemmer, der kontaktede os og for at have tid til møder. Sikkert en tradition som udspringer af en tid, hvor fagforeningen ikke var bemandet på fuld tid.

Vi syntes, det var på tide at gøre op med den gammeldags tradition.

Vores åbningstider er nu 8.30-16 mandag til torsdag og 8.30-14 om fredagen. Fra vores statistikker ser det ud til, at det passer med de opringninger, som vi har til fagforeningen.

 

Vi glæder os til fortsat godt samarbejde i 2018

Vi glæder os til at fortsætte fagforeningsarbejdet i 2018, sammen med vores dygtige lokale arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter, så vi i fællesskab kan gøre den forskel for medlemmerne, som er grunden til at vi eksisterer.

Godt nytår