Velfærdstalenter er rollemodeller

To medarbejdere på Åparken Ældrecenter og en medarbejder i Brørup Hjemmepleje er udnævnt til velfærdstalenter. Og de er mere end det. De udfylder også en vigtig rolle som rollemodeller, siger deres respektive ledere.

Velfærdstalenter er rollemodeller

To medarbejdere på Åparken Ældrecenter og en medarbejder i Brørup Hjemmepleje er udnævnt til velfærdstalenter. Og de er mere end det. De udfylder også en vigtig rolle som rollemodeller, siger deres respektive ledere.

FOA Ungdom og PenSam har udnævnt 100 velfærdstalenter over hele landet. Og tre af dem arbejder i Social- og Ældresektoren i Vejen Kommune. Annemette Lund Rasmussen og Majbrit Kobberholm er social- og sundhedsassistenter på Åparken Ældrecenter og Erik Buhrkall er social- og sundhedshjælper i Brørup Hjemmepleje. Fælles for de tre er, at de også er vigtige rollemodeller både for deres kolleger, elever/praktikanter og kommende medarbejdere.

- De giver arbejdspladsen en høj faglighed og er med til at løfte det faglige niveau. De er gode til at formidle deres viden med deres kolleger og fremstår i det hele taget som rollemodeller i deres arbejde lyder rosen fra Helle Sørensen, der er centerleder på Åparken Ældrecenter og Cindie Pedersen, der er gruppeleder i Brørup Hjemmepleje.

Annemette, Majbrit og Erik er glade og stolte for anerkendelsen fra deres ledere, men det vigtigste for dem er den opmærksomhed, der er kommet på faget efter udnævnelsen af de 100 velfærdstalenter.

- Vi skal være med til at tale faget op. Vi kan så mange ting i plejen af ældre, og det skal vi være stolte af. Der bliver hele tiden stillet større og større krav til os, men der er ikke meget status i at arbejde i ældreplejen. Det vil vi gerne være med til at ændre på, lyder det samstemmende fra de tre velfærdstalenter.

Mange hatte på en gang

Alle tre velfærdstalenter har flere forskellige hatte på i deres arbejde. Annemette er blandt andet disponator og elevvejleder og har været vejleder for Majbritt. Majbritt er nu også selv elevvejleder og har også titel af hygiejneambassadør, tryksårsambassadør, medicinansvarlig og velfærdsteknologiagent. Erik er også BASH-medarbejder, som er en forkortelse for Bevar Aktiv og Selvstændig Hverdag.

- Mængden af opgaver de varetager viser jo netop, hvorfor de er blevet udnævnt til velfærdstalent. Som leder er det rart at have så fleksible medarbejdere. Og så er de jo kendetegnet ved at have en høj faglighed, de har overblik, de kan motivere deres kolleger og så skaber de trivsel og tryghed, understreger Helle Sørensen og Cindie Pedersen.

Anerkendelsen betyder som sagt meget for de tre velfærdstalenter:

- Det viser jo, at vi gør tingene rigtigt, og vi udvikler os. Men i bund og grund er vi jo de samme som før vi blev velfærdstalenter. Og det er jo et samarbejde med alle vores kolleger. Uden dem kunne det ikke lade sig gøre. Og det er jo ikke sådan, at vi har fået mere i løn eller andet understreger Majbrit Kobberholm.

- Jo, jeg fik da et par øl af Cindie, indskyder Erik med et lille grin.

 

Freja Rolighed Christensen, pædagogmedhjælper i Lindehuset er også blevet udnævnt til et velfærdstalent.