Formanden har ordet

Ledelsesretten er langt fra røget, men hvor langt går den?

Så er sommeren ved at være forbi og efteråret presser sig på.

Der kommer ikke røg uden der er ild, siger et gammel ordsprog. Og rygning ser ud til at blive et omdrejningspunkt i kommunerne. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er dokumenteret at rygning ikke er sundt – og at målet er, at nedbringe antallet af unge rygere og rygere i det hele taget. Men rygning er nu en gang en privat ting – i fritiden.

Når arbejdsgivere nu begiver sig ud på den tynde is, og vil diktere medarbejdere hvad medarbejdere må i deres fritid, går de langt over stregen. De kan udøve deres ledelsesret i den tid de betaler for de ansatte. Men at diktere, at ansatte i deres frokostpause, som ansatte selv betaler, ikke kan ryge, er ikke acceptabelt.

FOA er klar på at føre en sådan sag, hvis kommunerne ikke besinder sig. Arbejdsgiver skal ikke begynde at diktere medarbejderne i deres fritid. Hvad kunne det næste blive?

Sidste nyt

Spørgsmålet om rygningen har endnu ikke været behandlet i byrådssalen. På det seneste møde i Hoved-Med ønskede man ikke at gå så langt som at indføre et totalt forbud mod rygning. I stedet talte man om en "kulturforandring" på området. Dette ønske har direktionen i Esbjerg Kommune anbefalet politikerne.