TR Pernille Ring Pedersen opdagede en fejl i Vejen Kommunes lønsedler
Tillidsrepræsentant Pernille Ring Pedersen opdagede fejl i Vejen Kommunes lønsedler

Tillidsrepræsentant opdagede fejl i lønsedler

Vejen Kommune glemte at udbetale specialtillæg. Det opdagede FOAs tillidsrepræsentant, og kommunen har nu udbetalt 630.000 kroner mere i løn

Hvor meget er en tillidsrepræsentants arbejde værd i kroner og ører? Det spørgsmål kan man jo ikke give et præcist svar på. Men for Pernille Ring Pedersen, der er tillidsrepræsentant på Østerbycenteret i Vejen, kan man sige, at det er mindst 630.000 kr. værd. Det er nemlig det beløb, som Vejen Kommune har udbetalt for lidt i løn til 18 pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere på skolen, hvor der går 95 specialbørn, og som FOA Esbjerg har forhandlet hjem til de ansatte for fem år tilbage.

Pernille Ring Pedersen er i gang med TR-uddannelsen, som hun afslutter i december måned. Sagen begynder i april 2019, hvor hun er på kursus og arbejder med overenskomsten.

- Da jeg læser i overenskomsten, kan jeg se, at vi har ret til at få specialtillægget. Østerbyskolen SFO hører godt nok under skoleområdet, men på grund af de 95 specialbørn har vi ret til at få specialtillægget, og det fremgik ikke af min lønseddel. Da jeg begyndte her på skolen, gik jeg ned i løn, fordi jeg fik tillægget på min tidligere arbejdsplads. Men jeg fik bare at vide, at det er sådan det var, forklarer Pernille.

På lønsedlen til højre fra sep. 2019 er specialtillægget kommet med i modsætning til lønsedlen fra august 2019 tv. 
På lønsedlen tv. fra september måned er specialtillægget
kommet med - imodsætning til lønsedlen fra august th.

En balancegang

FOA Esbjerg gik ind i forhandlingerne, og under hele forløbet har Pernille Ring Pedersen måttet tage en række forskellige hensyn i arbejdet som tillidsrepræsentant.

- Det er skønt at kunne gøre noget i forhold til kollegerne, når man ikke har en høj løn, men samtidigt skulle jeg forklare pædagogerne, som vi arbejder tæt sammen med – at, der ikke var penge til dem, da det ikke er dem, som ikke har fået udbetalt tillægget, fortæller Pernille Ring Pedersen, der samtidig måtte forholde sig til frygten for, at sagen ville betyde fyringer på grund af det store beløb (630.000) samtidig med, at børnetallet på skolen faldt fra 105 til 95.

- På et tidspunkt var der en trykket stemning, hvor man skulle passe på, at der ikke kom benzin på bålet, men det er ok nu, siger Pernille Ring Pedersen.

Stolt af FOA

FOA Esbjerg har nu færdigbehandlet sagen for de 18 medarbejdere. Et af spørgsmålene under forhandlingen har været, hvorvidt man kunne give ferie i stedet for at udbetale de manglende lønkroner. Forhandlingen endte med, at alle FOA-medlemmer fik udbetalt de penge, de har til gode.

Pernille Ring Pedersen synes, at hun nu har fået sin ”ilddåb” som tillidsrepræsentant i FOA og et godt blik for, hvad en tillidsrepræsentant kan udrette.

- Det har da været hårdt at begynde som tillidsrepræsentant, og jeg er den første for vores faggruppe her på skolen, så der har været mange ting at sætte sig ind i. Jeg har dog hele tiden haft god opbakning fra mine kolleger, og hele den her sag har gjort mig stolt af at være tillidsrepræsentant i FOA Esbjerg, siger Pernille Ring Pedersen.

 

Fakta:

- Specialtillægget er på 12.900 kr. årligt.

- Det udbetales til medarbejderne uanset anciennitet og antal arbejdstimer.

- Specialtillægget gælder på Specialområdet, men da skolen har 95 specialbørn, er de ansatte på skolen også berettiget til specialtillægget.