Lukning

"Kærkommen" lukker - Kommunerne må igen overtage plejen af de ældre fra et privat plejefirma

Så skete det igen – Privat Plejefirma lukker

Danmarks største private leverandør af hjemmepleje, firmaet Kærkommen, lukker. En konkurs kan være tæt på.

Kærkommen hedder firmaet, og det leverer hjemmepleje til 4000 borgere primært i Nordjylland og hovedstadsområdet. Og for borgerne er det ikke spor kærkomment, at de nu står uden hjælp, fordi firmaet nu lukker.

I Aalborg, Hjørring og Brønderslev kommuner arbejder man nu på højtryk for at skaffe hjemmehjælp til 1000 borgere, for at de ikke skal stå uden hjemmepleje.

- Vi forventer at kunne overtage opgaven med vores egne medarbejdere – Vi rokerer lidt rundt og slår øjeblikkeligt stillinger op for midlertidigt at få nogle flere ansat siger Arne Boel (S), der er borgmester i Hjørring Kommune.

Også i Aalborg og Brønderslev går kommunen ind og overtager hjemmeplejen med det samme. Her drejer det sig om henholdsvis 150 og 113 borgere. Personalet i kommunerne udviser stor vilje i deres arbejdsplanlægning, så borgerne kan få hjælp hurtigst muligt.

Det er anden gang inden for kort tid, at et privat firma lukker i Nordjylland. Det seneste var ABC Service i Frederikshavn. Kolding Kommune har ligeledes måtte overtage hjemmeplejen fra private aktører, der ikke kunne levere den aftalte hjemmepleje.