Ansatte i ældreplejen er udsat for hetz på grund af dokumentar

Ansatte i ældreplejen i FOA Esbjergs område oplever mobberi på grund af dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden"

Flere ansatte på ældrecentrene i FOA Esbjergs område har den seneste tid oplevet at blive udsat for en hetz på baggrund af dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden,” hvor Else og Niels bliver udsat for en nedværdigende behandling. De oplever at blive mobbet og udskældt af såvel pårørende til beboere på ældrecentrene som borgere og føler, at de bliver stillet til ansvar for plejen af Else og Niels.

FOA Esbjerg har taget klar afstand til den behandling som Else og Niels bliver udsat i dokumentaren, men alt plejepersonale skal ikke mistænkeliggøres på baggrund af, hvad der skete for Else og Niels. Heldigvis gør langt størstedelen af plejepersonalet en enorm indsat i arbejdet med at passe vores ældre borgere med en høj grad af faglighed og værdighed, og i FOA Esbjerg ser vi ikke forholdene i dokumentaren som en generel kultur i ældreplejen.

 

Dertil skal siges, at plejepersonalet har travlt. Der er mangel på faglært plejepersonale, og det bliver værre i de kommende år. Og så er kommunerne underlagt nogle stramme økonomiske rammer fra Christiansborg, som de skal overholde – Det er den virkelighed som både plejepersonale, ledelse og politikere skal forholde sig til.