På fuld tid som bedstefar

Til daglig er Jimmi Kloster teknisk servicemedarbejder på Rådhuset i Esbjerg, men under corona-nedlukningen var han ”bedstefar” på fuld tid i daginstitutionen Mælkebøtten i Ribe

Under normale omstændigheder passer Jimmi Kloster sit arbejde som teknisk servicemedarbejder på Esbjerg Rådhus, men de seneste måneder har ikke været normale på grund af pandemien med Corona.

Så 15. marts blev Jimmi Kloster sendt hjem fra sit arbejde og efter afspadsering og ferie, blev han i stedet for sendt på arbejde i daginstitutionen Mælkebøtten i Ribe, som der var mulighed for.

- Jeg mødte på arbejde klokken 7 og gik hjem klokken 15, og jeg var der hele april måned, fortæller han.

Det plejer vi at få lov til
Jimmi Kloster skulle holde øje med seks børn i en gruppe og sørge for, at de holdt afstand til hinanden, fik vasket hænder samt brugt håndsprit jævnligt. Tiden gik med blandt andet at arbejde lidt med træ og tage på skovtur.

- Og så skulle børnene jo lige teste mig – Den der med ”Det plejer vi at få lov til.” Men jeg er i forvejen bedstefar, så de kunne ikke snyde mig, fortæller Jimmi med latter i stemmen.

I det hele taget gik han til opgaven med åbent sind, og han synes, at han blev modtaget på samme måde.
- Det var jo under specielle omstændigheder. Vi var tre i Mælkebøtten, der var blevet sendt derned, og vi indgik på lige fod i arbejdet, så det var en god oplevelse. Faren for at blive smittet eller smitte børnene med corona fyldte kun lidt i hverdagen. Det værste var usikkerheden om, hvor længe situationen ville vare – hvor længe vi skulle være der, fortæller Jimmi.

Vemodigt farvel
Han begyndte på rådhuset i gen i maj måned, og godt nok er han glad for at være tilbage på rådhuset sammen med sine kolleger, men det var alligevel lidt svært at sige farvel til børnene i Mælkebøtten.

- Man kommer jo til at holde af dem på hver sin måde, og de havde lavet tegninger til mig på min sidste dag på arbejdet, så det var da lidt vemodigt at sige farvel.