Frygten for Corona var det værste

På SVS var frygten for Corona større end selve sygdommen, hvor 5 - 10 personer har været indlagt med Covid-19

Heldigvis har der indtil nu ikke været det store udbrud af Covid-19, som alle frygter. Men da Danmark lukkede ned i marts måned, var SVS klar til at håndtere situationen, hvis der kom et stort udbrud af sygdommen.

- Medicinsk afsnit 200 på Grindsted Sygehus blev lukket og personalet blev flyttet til Esbjerg tidligere end planlagt. De 16 – 17 ansatte fra medicinsk afsnit blev flyttet til Covid-19 afsnittet, og så blev der suppleret op med cirka 60 andre fra forskellige afdelinger. Der var cirka 80 ansatte til at tage sig af covid-19 patienterne. Og en del skulle oplæres til det, fortæller Linette Finne, der er fællestillidsrepræsentant på SVS.

Linette Finne var ofte på afdelingen for at snakke med medarbejderne, og hun kunne tydeligt mærke, at situationen påvirkede personalet.

- Frygten var det værste – Bekymringen for sig selv og sin familie – Ville man blive smittet eller komme til at smitte andre? Og samtidigt var man jo mere sikker på afdelingen, end når man var ude. For vi havde jo værnemidler nok og kunne behandle og omgås patienterne efter alle forskrifter, fortæller hun.

Linette Finne har arbejdet på SVS i 24 år, og hun har ikke oplevet en lignende situation.

- Hvis jeg skal sammenligne med noget, så var det dengang HIV kom frem, men der var ikke den uvished, som der har været med Covid-19.

Hun retter en stor tak til personalet og ledelsen fra sygehuset i Grindsted og til SVS.

- De gik på med krum hals og havde ja-hatten på hele vejen. De blev kastet ud i en stor opgave med megen usikkerhed, men de lod sig aldrig slå ud, siger Linette Finne.

I dag er SVS vendt tilbage til ”normale” tilstande – Afdelingen til Covid-19 patienter er blevet lukket igen, og der er 15 ansatte, der tager sig af eventuelle covid-19 patienter i FAM.