Troldehulen sendte pesonale på hygiejne-uddannelse

Meget fleksibel, siger Troldehulens leder Debbie Jensen om den ny uddannelse

Den private daginstitution Troldehulen var den første til at sende personalet på det ny online hygiejne-uddannelse, der er udviklet af Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. 28 medarbejdere i Troldehulen bestod den afsluttende eksamen på kurset lige inden efterårsferien.

Debbie Jensen, der er leder i Troldehulen, kan godt nikke genkendende til, at på det pædagogiske område har hygiejne ikke været i fokus på samme måde som i sundhedssektoren, men tilføjer så:

- Jeg har en baggrund som social- og sundhedsassistent på sygehuset, så at have fokus på hygiejne er ikke nyt for mig. At være med på hygiejnekurset bekræftede mig i høj grad i, at vi gør det rigtige her i Troldehulen, fortæller hun.

Har taget forholdsregler

I foråret var Troldehulen ramt af Coronavirus, og det har givet et højere fokus på hygiejne – Der er blevet ansat en til at tage sig af rengøringen, og toiletter og alle flader bliver gjort rent dobbelt så mange gange som før coronaen.

- Derudover tager vi børnenes temperatur to gange dagligt, og vi bruger visir, når vi er i nærkontakt med børnene, og det er hurtigt blevet rutine og blot en del af hverdagen, fortæller Debbie Jensen.

Personalet i Troldehulen tog godt imod kurset, og det er ikke sidste gang, at Debbie sender personalet på kurset.

 

- Det var så nemt at passe ind i hverdagen – Det er en meget fleksibel uddannelse. Mange af medarbejderne loggede ind på pc'en, hvis de eksempelvis passede sovende børn, eller hvis der var for mange på arbejde, siger Debbie Jensen