Ny regel om supplerende dagpenge trækkes tilbage

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har meddelt, at en planlagt forringelse af reglerne om supplerende dagpenge alligevel ikke træder i kraft.

Når man har opbrugt retten til supplerende dagpenge, kan man ikke længere få dagpenge i de måneder, hvor man arbejder. Sådan lød den regel, som skulle træde i kraft den 1. oktober 2018, men som altså nu er taget af bordet.

Reglen betød, at hvis man fx som ledig tager en vagt på 8 timer, og man ikke længere har ret til supplerende dagpenge, så kan man slet ikke få dagpenge i den måned, hvor man arbejder. En enkelt vagt kunne dermed koste en hel måneds dagpenge.

Den nuværende regel fortsætter
I stedet for den påtænkte ændring har man valgt at lade den nuværende regel om supplerende dagpenge fortsætte efter den 1. oktober 2018. Den nuværende regel siger, at hvis man tager arbejde, efter at man har mistet retten til supplerende dagpenge, kan man ikke længere modtage dagpenge i den uge, hvor man arbejder. Man mister altså ”kun” op til en uges (37 timers) dagpenge.

I Fagbladet FOA, der udkommer i denne uge, er der en artikel om den nye regel – som altså ikke træder i kraft alligevel. Det skyldes, at bladet gik i trykken, inden det blev besluttet at trække reglen tilbage.

Kender du de andre nye regler om supplerende dagpenge?
Den 1. oktober 2018 træder der en række andre nye regler om supplerende dagpenge i kraft.

Læs om de nye regler