Efterlønssagen: FOA har udbetalt 48 millioner

I efteråret 2006 besluttede FOA og FOAs a-kasse, at man ville behandle alle de sager, som var omfattet af den store polemik om modregning af ferie i efterlønnen. Dette til trods for at beskæftigelsesministeren har lagt sag an mod Arbejdsmarkedets Ankenævn - en sag vi endnu ikke kender udfaldet af. I FOAs a-kasse var 6818 medlemmer berørte.

FOA besluttede endvidere i oktober 2006, at man af egne midler ville lægge pengene ud for de medlemmer, der var medlem af forbundet på tidspunktet for den første modregnede feriedag, så de ikke skulle vente alt for længe på at få deres penge. Penge, som både FOA og FOAs a-kasse mener, de har krav på nu og ikke først, når en eventuel retssag er overstået.

Ud af 5033 berørte forbundsmedlemmer har FOA udbetalt til de 4620, ialt et beløb på ca. 48 millioner. Medlemmernes sager sendes efter udbetaling videre til Arbejdsdirektoratet.

For de 1785 medlemmer af a-kassen der ikke var medlem af forbundet på den første modregnede feriedag, kan der desværre gå rigtig lang tid før de får penge. FOAs a-kasse har ingen mulighed for at udbetale efterlønnen til disse medlemmer før sagen er afgjort juridisk. Disse sager sendes, sammen med de andre, til Arbejdsdirektoratet.

Langt størstedelen - næsten 95 % - af de i alt 6818 sager er færdigbehandlede. Der er en del medlemmer, vi aldrig har hørt fra efter vi har sendt brev til dem - det drejer sig om ca. 600 medlemmer.

» Læs mere i temaet "Sagen om efterløn og feriepenge"

Lagt på den 22.05.2007