Er-usikkerhed-ved-at-blive-til-utryghed
Særligt for tillidsvalgte

Vær med til at sætte fokus på tillidsrepræsentanter

Så er vi nået til sidste uge af den landsdækkende kampagne om "TR i OK-fagforeninger". Brug kampagnematerialet som en særlig anledning til at hilse på og invitere unge og nye kolleger til at blive en del af FOA.

Tillidsrepræsentanten er én af de mærkbare og unikke fordele ved at være med i en OK-fagforening som FOA. Det er hovedbudskabet i kampagnen "TR i OK-fagforeninger", som FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) endnu engang ruller ud i hele landet denne gang fra den tirsdag den 30. august til den mandag den 16. september. Vi håber, at du vil bruge kampagneugerne som en særlig anledning til at hilse på unge, nye og uorganiserede kolleger. Og ikke mindst invitere dem til at blive en del af FOA og det faglige fællesskab. 

Hvad er det vigtigste, som kollegerne skal vide om at have en TR?

Når du taler med dine unge eller nye kolleger om, hvad du som TR fra en OK-fagforening kan hjælpe med, så er det en god idé at give konkrete eksempler.  Du kan blandt andet fortælle, at en TR fra en OK-fagforening kan:

  • Tjekke, om de får den rigtige løn og hjælpe med at forhandle løn
  • Svare på spørgsmål om ansættelsesforhold
  • Vejlede, hvis de ikke trives eller bliver sygemeldt
  • Arbejde for, at de sammen med kollegaerne får et stærkt arbejdsfællesskab, hvor de har medindflydelse og et godt arbejdsmiljø.
  • Hjælpe, hvis de møder udfordringer på arbejdspladsen 

Du kan printe kampagnematerialer til nye kollegaer

Der bliver udviklet en masse materialer til kampagnen, blandt andet argumentationskort, som du kan bruge, når du skal forberede dig til snakke med dine kollegaer. Måske har din lokale FOA-afdeling allerede bestilt dem som trykt materiale. Ellers kan du printe dem her:

Argumentationskortene kan du bruge, når du skal forberede dig til snakke med dine kolleger. Print argumentationskort

Du kan også selv printe plakater og postkort, som du kan hænge op, dele ud eller dele digitalt.

Print A3 plakat. (Kan også printes på A4): Er usikkerhed ved at blive til utryghed

Print postkort. Vælg mellem tre forskellige postkort: 

Se og del videoer. Og når vi kommer tættere på kampagneugerne, kan du finde videoer mv. på FH's hjemmeside, som du også kan dele med dine kolleger. 
Se videoer på FH's (Fagbevægelsens Hovedorganisations) hjemmeside. 

Lad unge og nye kollegaer mærke fordelene ved en TR

Lad de unge og nye kolleger på FOA-arbejdspladser opleve de mange mærkbare fordele ved at have en tillidsrepræsentant, der går forrest sammen med FOA.   

Jo flere materialer vi får ud på arbejdspladserne, og jo flere samtaler om fordelene ved at have en tillidsrepræsentant vi får sat i gang, desto bedre.

Mød også kampagnen i bybilledet i outdoor-reklamer, i annoncer på nettet, i radioen, biografer, på YouTube og Facebook mv.