Jesper Harding Jensen

Ny sektorformand for Servicesektoren

Jesper Harding Jensen blev tirsdag den 29. marts valgt som ny sektorformand for Servicesektoren

Jesper er 59 år og arbejder til daglig som teknisk serviceleder på skoleområdet i Hørsholm Kommune. Dette job fortsætter han i samtidig med sin nye post som sektorformand.

På den ekstraordinære generalforsamling i Servicesektoren fortalte Jesper om sin baggrund for at stille op til posten og om sine tanker om sit nye politiske virke:

”Jeg har i mit arbejdsliv været rundt i forskellige brancher og oplevet lidt af hver. Og heldigvis er der mange ting, der er blevet bedre med tiden. Både ift. arbejdsmiljø og vores overenskomster. Som 16-årig kom jeg i lære som mekaniker på et lille værksted. Set i bakspejlet var min læremester en tyran og arbejdsmiljøet var ikke eksisterende i forhold til dag. Til gængæld fik jeg på øren, hvad overenskomsten bestemte. Arbejdstid på 40 timer og frokostpausen betalte man selv.

Men selv en tyran kan man lære af.

De over 40 år jeg har været på arbejdsmarkedet, er forholdene som sagt for de fleste blevet bedre både lønmæssigt, ift. mulighederne for efteruddannelse og forholdene omkring vores arbejdsmiljø. Om 40 år skal vi have endnu bedre overenskomst, efteruddannelse og arbejdsmiljø til jeres og mine børnebørn.

Hvis der ikke er nogen, der vil arbejde for det, på både kortsigtede og langsigtede baner og optimere vilkår, løn, uddannelsesmuligheder osv., så kan det hurtigt gå den anden vej. Vi stiller alle større krav til bolig, bil, cykel, børn, vuggestuer, børnehaver, skoler, hospitaler, fritidsaktiviteter og ældrepleje.

Hvis vi ikke sørger for at presse på for at løn, arbejdsforhold og uddannelsesmuligheder er gode og tilgængelig, ender det med, at der ikke kan rekrutteres. Kan der ikke rekrutteres er der ikke nok hænder, som kan hjælpe til med at vores velfærdssamfund, som vil kender det i dag, forbliver at være et velfærdssamfund – med reelle velfærdsydelser. Jeg tænker, trods alt ikke, at vi alle kan afløses af servere og login til en pc.

Der er dog nogle, der er så tilfredse, så de ikke mener at en OK fagforening kan gøre det meget bedre for dem, så de melder sig ud eller melder sig ind i en gul forening. De bare kan ride med. Og ja da, man kan sparre lidt her og nu ved ikke være medlem, men det er ikke alt, hvad der sparret som er tjent. Det er vigtigt at fortælle vidt og bredt, at det er TR der forhandler lokalløn, og at vi gør livet lettere ved arbejdsskader og ved sygdom omkring papirarbejde O.S.V.

Med alle de medlemmer vi har er det vigtigt, at vi i FOA sørger for, at de er tilfredse og føler sig godt behandlet og hele tiden kan forstå, hvorfor det i 2022 stadig er vigtigt at være medlem i FOA. Og hvis der er noget, som de er utilfredse med, så må vi lytte og være klar til at rumme den utilfredshed.

Som sektorformand skal jeg være mere politisk end jeg har prøvet før. Jeg vil i samspil med FOA Nordsjælland og sektorbestyrelsen arbejde for at få en meget højere grad af organisering. Og organisering er absolut vigtigt – medlemmerne er det fundament FOA står på. Lige så vigtigt er det, at jeg kan stå inde for ”varen” og det kan jeg.

Jeg ønsker mig at få et godt samarbejde op og stå med alle FTR’ere og TR’ere, og så vil jeg være synlig og tilgængelig overfor medlemmerne, samt være lyttende og opsøgende. Uddannelse står mig nært for ikke alle var klar til en uddannelse, da de gik ud af 9. klasse, men når der så er gået nogle år er de klar igen til uddannelse, og det skal være lige til at gå til, og vi skal hjælpe alt det vi kan”.

Stort tillykke med valget til Jesper. Alle i FOA Nordsjælland glæder sig til samarbejdet, og ønsker dig held og lykke med dit nye job som sektorformand.