Samtale og dialog med ledelsen

Konsulent Tom Bjerregaard sætter fokus på forråelse?

Kender du eller har du oplevet forråelse?

Vi leder efter eksempler på forråelse (både fra det pædagogiske område og fra social- og sundhedsområdet), som er sket mellem borger og medarbejder.

FOA er en del af et projekt, der skal bidrage til stadig bedre ledelse i kommuner og regioner. 

Formålet med projektet er at sætte fokus på, hvordan ledere kan fremme en sund kultur, hvor man taler ordentligt og behandler borgerne respektfuldt.

Projektet sætter også fokus på, hvordan ledere kan forebygge en usund kultur – en forrået kultur, hvor man ikke taler ordentligt og behandler borgerne respektløst. 

Til det er der naturligvis brug for de erfaringer I har som medarbejdere og tillidsvalgte – ikke mindst ift. hvordan ledelser bør agere, så det ikke bliver den enkelte medarbejders ”skyld”, hvis der sker forråelse

FOAs indgang til projektet er at vi skal fokusere på den samlede organisation og på de mekanismer der gør at forråelse kan opstå. 

Vi ved at emnet er ømfindtligt, men vil alligevel opfordre jer til at kontakte Tom Bjerregaard, som er konsulent i FOA og give ham jeres erfaring med ind i projektet. Tom kan kontaktes på tob001@foa.dk  

Projektet er forankret i Væksthus for Ledelse, som er et samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet. Parterne vil gennem fælles udviklingsprojekter bidrage til et målrettet og systematisk arbejde mod stadig bedre ledelse i kommuner og regioner.