Konfliktspillet - et dilemmaspil

Spil "Konfliktspillet - hvordan tackler du vold, trusler og chikane" og bliv bedre til at tackle kritiske situationer.

Flere undersøgelser viser, at rigtig mange elever især inden for social- og sundhedsområdet og det pædagogiske område oplever vold og trusler i deres praktik.

De fleste ved ikke hvordan de skal håndtere det, og da elever kun er kort tid på arbejdspladsen får de ofte heller ingen instruktion.

En del forlader uddannelsen pga. de voldsomme oplevelser. Men det kan der gøres noget ved, hvis praktikstederne bliver bedre til at forebygge de kritiske situationer og hjælper eleverne til at håndtere dem fagligt samt hjælper dem hvis krisen skulle opstå.

"Konfliktspillet" er et dilemmaspil, hvor du/I får mulighed for at diskutere nogle situationer, der kan udvikle sig kritisk, hvis ikke du tackler det på en faglig måde.

Forberedelser og materialer

Deltagere
Minimum 2 hold med 2-3 personer på hvert hold oprettes. En af deltagerne fungerer som dommer og oplæser af dilemmakortene.

Selve spillet
Det fungerer som et almindeligt brætspil: Man slår med terningen og rykker det antal felter frem, som øjnene viser. Holdet får et dilemma. Det oplæses og holdet drøfter det rigtige svar.

Der er tre svarmuligheder til hvert dilemma. Ud for hvert svar er angivet, hvor mange felter der skal rykkes. Vinderen er det hold, der først når mål. Hvis holdet lander på en joker, tages et jokerkort.

Download regler og materiale

Spilleplade (PDF 1 MB)
Dilemmakort (PDF 946 kB)
Jokerkort (PDF 73 kB)
Spilleregler (PDF 41 kB)

Lån spillet
Du kan låne spillet i stor format, hvis du henvender dig til din afdeling:

Find din afdeling