Læserbrev om SFO-priser

Åbent brev til Politikerne i Kerteminde Kommune

Af Anita og Jesper Hauritz Sørensen, bragt i Fyns Stiftstidende d. 17-06-2009

Skolestart er en stor ting for en pige på snart seks år. Ikke nok med at man skal starte i skolen, man skal også starte i en helt ny og spændende pasningsordning om eftermiddagen - SFO´en. Eller skal man nu også det?

Som forældre til pigen på snart seks år som skal starte i skole er det også en stor ting, som vi har gået og glædet os til. Men den glæde bliver der nu slået store skår af, fordi politikerne i Kerteminde Kommune, som man kunne læse i Fyens Stiftstidende den 10. juni, har valgt at lade prisen for en plads i SFO morgen og eftermiddag stige med i alt 700 kroner om måneden fra 1. august.

Morgenpasningen stiger med ca. 200 kroner, og eftermiddagspasningen stiger med ca. 500 kroner. Den samlede pris for en plads i SFO i Kerteminde Kommune stiger således samlet set med cirka 50 procent i forhold til tidligere.

Den samlede pris for en SFO plads i Kerminde bliver nu cirka 2000 kroner om måneden for maksimalt fem timers pasning om dagen.

Til sammenligning giver man som forældre til et barn i børnehaven i Kerteminde Kommune cirka 1800 kroner om måneden for maksimalt 10 timer om dagen.

Hvad får man så for pengene?

I SFO´en får man fem timers leg sammen med 195 andre børn og et personale på cirka 11 personer til at holde styr på løjerne.

I børnehaven Bulderby i Langeskov er der cirka 45 børn og i syv til ni voksne.

Umiddelbart er der et eller andet, der ikke stemmer! Hvordan kan betydeligt ringere service koste så meget mere?

Vi har hørt politikernes argument om, at fordi man dropper heldagsskolen, skal børnene gå i SFO i længere tid end tidligere. Men det argument kan vi som forældre ikke bruge til så meget, da det jo bare betyder, at den i forvejen skatteyderbetalte folkeskole bliver væsentligt forringet - og det bliver vi så straffet for ved at lade prisen på SFO´en stige.

Hvor er det lige kæden hopper af?

Som forælder til et barn, der skal starte i en yderligere forringet folkeskole kan man ikke lade være med at tænke på, om folkeskolen er det rette valg for vores barn. Med det kommunale tilskud vil en privatskole ikke være væsentligt dyrere, og her vil man typisk som forælder have væsentligt større indflydelse på skolens hverdag.