Ungdomsarbejdsløshed: Jobsøgning

Foto: Colourbox

Gode råd til jobsøgning

Tips og tricks til at optimere din jobsøgning

1. TÆNK UD AF BOKSEN

Prøv at tænke over forskellige måder, man kan bruge dine kvalifikationer og det du kan:

Hvis du fx kan håndtere medicin, betyder det også at du kan håndtere ansvar i en stilling. Hvis du er god til at sætte aktiviteter i gang med børn er du initiativrig osv. osv.

 

2. RING OG VIS DU TØR

Det giver altid god respons, at have været en af de få der har ringet op og spurgt ind til stillingen – og så kender de dig allerede, inden de modtager din ansøgning.

Tænk over et eller to spørgsmål, du kan stille, der også viser at du er initiativrig: Fx ’hvordan håndterer I, når medarbejderne har en god ide?’ eller ’jeg har læst på jeres hjemmeside at I vægter arbejdsmiljøet – kan du give mig et eksempel?’

 

3. MÅLRET DIN ANSØGNING

Hvad er det netop du kan, som arbejdspladsen bare ikke kan undvære, og hvordan spiller dine evner og kvalifikationer sammen med arbejdspladsen.

Hvis arbejdspladsen fx efterlyser initiativrige medarbejdere kan du illustrere at det kan netop du udføre: ’Jeg er god til at sætte nye initiativer i gang og sørge får at vi kommer i mål’.

Hvis du fx kan læse på hjemmesiden at institutionen prioriterer fysisk udfoldelse, kan du vise at du er den rette for dem: ’Mine mange år som frivillig gymnastiklærer gør at jeg ved hvad der virker mht motion’

 

4.  KORT OG GODT VIRKER

Når der ligger 5-600 ansøgninger i bunken, er det klart at første sortering foregår ved at skimme ansøgningerne meget hurtigt.
Derfor bør du skrive korte og klart formulerede ansøgninger. Kik ansøgningen igennem og fjern fyldord som fx ’meget’, 'også' - og tjek at du ikke gentager dig selv!

NB Du skal kun søge stillinger hvor du kan sætte hak i 60-70% af de ting, der efterspørges i jobannoncen.