Materiale og værktøj

Stress kan forebygges - hvad venter vi på?
Hæftet Stress kan forebygges - hvad venter vi på? giver en række gode grunde til at sætte stress på dagsordenen samt en kort introduktion i forpligtelserne i stressaftalen.

Til materialet hører også en række bilag, hvor man kan læse om stressaftalen, teste sit eget stressniveau, få inspiration til konkrete metoder til forebyggelse af stress og få gode råd til, hvordan man kan lave retningslinjer om stress på arbejdspladsen og hvordan man kan sammensætte en temadag om stress.
 
Hent hæftet i menuen til højre

Hæftet 7-9-13
7-9-13 består af tre dele:

  • 7 gode grunde til at tage fat i emnet på arbejdspladsen
  • 9 faglige 'dåseåbnere', der beskriver hvad det psykiske arbejdsmiljø egentlig drejer sig om
  • 13 brugbare metoder til det praktiske arbejde med det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsenPræsentationer om psykisk arbejdsmiljø og hæftet 7-9-13
I forbindelse med FOAs indsats - Godt psykisk arbejdsmiljø - er der udviklet to PowerPoint præsentationer. (præsentationerne kan også printes og bruges som overheads)

Den ene præsentation handler om psykisk arbejdsmiljø, og den kan være god til undervisning og oplæg om psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Den anden præsentation retter sig mod hæftet 7-9-13, og den kan bruges til at præsentere, hvad materialet indeholder og kan bruges til på arbejdspladsen.

Hent præsentationerne i menuen til højre.

Værktøjer og trivsel
En række værktøjer om trivsel og psykiske arbejdsmiljø udviklet af branchearbejdsmiljørådene inden for det offentlige område.
» Trivsel

8 værktøjer til stressforebyggelse
BAR social og sundhed har udviklet 8 spændende værktøjer med forskellige vinkler på stressforebyggelse. Værktøjerne foreligger elektronisk og du kan læse mere om værktøjerne og hente dem på linket i menuen til højre.

Konkrete anbefalinger
Anbefalinger til hvordan man kan forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Anbefalingerne handler om hvordan:
» Konkrete anbefalinger (PDF: 92 kB)

  • Arbejdsidentiteten styrkes
  • Sociale fællesskaber skabes omkring faglighed
  • Rammerne for organisationen og strukturen forbedres og synliggøres
  • God praksis styrkes