Yvonnes fiskegryde

Fiskegryden er en klassiker, som Yvonne, der laver mad til en flok vuggestuebørn i Tårnby, har delt med os.

Yvonnes fiskegryde er en nem ret som gang på gang har fået børn til at guffe muslinger, fisk, rejer, broccoli og asparges i sig med fryd. Og så er den fuld af variationsmuligheder. Du kan lave den med alt slags fisk og de grøntsager, du lige har i køkkenet.

Til: 10 børn eller 2 børn og 2 voksne

 Du skal bruge

  • 40 g smør
  • 40 g mel
  • 1 liter sødmælk
  • 2 dl kogevand fra grønsager
  • 1 dåse fiskeboller
  • 300 g rejer uden skal
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 150 g ærter
  • 1 broccoli
  • 1 dåse muslinger (eller 100 g friske, dampede muslinger (pillet vægt))

Sådan gør du:

  1. Del broccolien ud i små buketter. Skær rodenden af aspargesene, og smid den ud, og skær så resten i stykker på ca. 3 cm. Bring en gryde med vand og lidt salt i kog, giv grønsagerne et minut i vandet, og kom dem herefter direkte i koldt vand, så de holder på deres farve, smag og konsistens.

  2. Smelt smørret i en god stor gryde, tilsæt melet, og rør godt igennem, så det bliver til en jævn masse. Kog mælken op i en anden gryde, og tilsæt så varm mælk lidt af gangen til meljævningen - under grundig omrøring, så der ikke kommer klumper.

  3. Bring sovsen i kog under omrøring, og lad sovsen koge igennem i 5-7 min., så melsmagen bliver kogt væk. Smag godt til med salt og peber. Hvis sovsen bliver for tyk, kan du justere konsistensen med lidt af kogevandet fra grøntsagerne. Det kan du også gøre til allersidst.

  4. Kom fiskeboller, rejer, muslinger, ærter, asparges og broccoli i gryden med sovsen, og varm det hele forsigtigt igennem. Smag fiskegryden til med lidt salt og peber og evt. lidt citronsaft, og server med kartofler eller ris til.

Yvonnes fiskegryde. Foto: Maria Petersen

Yvonnes fiskegryde med alle dens festlige farver. (Foto: Maria Petersen)