Ny måltidsmærkning: Vejen til sund mad

Fødevarestyrelsen skriver:

”Måltidet er mere end bare mad. Måltidet er både en social og en kulturel ramme om det at spise. Denne ramme kan være lige så vigtig for barnets udvikling som det, der spises. At spise et måltid mad er både oplevelsen og glæden ved at spise sammen med sine kammerater og fornemmelsen af at blive udfordret på sine sanser, mens man bliver mæt.” 

Du kan læse mere på hjemmesiden: Altomkost.dk 

 

Ny måltidsmærkning for daginstitutioner

 

I 2018 forventes Fødevarestyrelsens at lancere et måltidsmærke for daginstitutioner. Måltidsmærket og den tilhørende guide giver medarbejderne i køkkenerne gode og enkle redskaber til at servere sund mad. Mad, der samtidig er lækker og indbydende.

Principperne bag Måltidsmærket er baseret på de officielle kostråd. De er omsat til den hverdag, som de madprofessionelle arbejder i. Filosofien i måltidsmærket er, at det ikke er det enkelte måltid, som er afgørende for sundheden, men det er frokosten samlet i løbet af en uge, der er vigtigt. Derfor kan man godt en enkelt dag fravige principperne for, hvad man almindeligvis forventer af et sundt måltid, hvis man bare sikrer, at hele ugen lever op til en sund uge.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du læse mere om den nye måltidsmærkning for daginstitutioner.

Læs mere om den nye måltidsmærkning