Köttbullar med potatismos, sojabønner och lingon

Frikadeller med kartoffelmos, sojabønner og tyttebær.

Antal børneportioner: 20

750 g magert hakket svine- og kalvekød
500 g kikærter
1,5 dl. Hvedemel
1,5 løg
3 æg
3,5 dl mælk
2,5 tsk. Allehånde
salt og peber

Purer kikærter og findel løgene, bland med kødet. Tilsæt salt og mel. Rør nu farsen med æg og mælk, tilsæt
allehånde og peber og rør til en passende konsistens. Steg små kødboller i olie. Ryst panden så de forbliver
runde.

PS. Kokken vi besøgte formede bollerne ved at tage farsen med en isske (den mindste), så de kom runde fra
skeen direkte på panden.

Kødbollerne serveres med kartoffelmos, grønne sojabønner (købes frosne, koger ca. 3 -4 min.) og tyttebær
syltetøj.

Potatismos

(Kartoffelmos)

5 kg kartofler
salt
150 g smør
5 æggeblommer
15 dl mælk
Revet muskatnød
sukker (efter smag)

Kog kartoflerne og mos dem. Hæld kartoffelmosen i en gryde, og rør smør, æggeblomme og mælk ved svag
varme. Krydr derefter mosen med salt, muskatnød og lidt sukker efter smag. Pisk til sidst mosen luftig med
et piskeris.

Ærtepure

500 g fine ærter, 1 dl. Hønsebouillon, 1 fed hvidløg, 0,5 teske stødt muskat.

Hæld kogende vand over ærterne og lad dem trække i 5 min. Hæld vandet fra og purer ærterne med
bouillon, knust hvidløg og muskat. Smag til med salt og peber.