Bakad sill med grovt potatismos, majs och lingon

Bagte sild med grov kartoffelmos, majs og tyttebærsyltetøj

Antal børneportioner: 2

1,300 g. sildefileter
1 citron
5 kg. kartofler
125 g. smør
4 dl. Mælk
salt og hvid peber
1.500 g. majs (evt.10 majskolber)
Tyttebærsyltetøj

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, kog dem møre uden salt. Damp kartoflerne, pisk smør i og
tilsæt mælk og pisk til en passende lidt grov konsistens. Smag til med salt og hvid peber.

Sildefileterne klippes over på langs og rygfinnen fjernes. De lægges med kødsiden nedad på en plade med
bagepapir der er smurt med smør eller olie. Pres citronsaft og drys salt over fileterne og bag dem i ovnen 8
– 10 min ved 225 grader.

Server med tyttebærsyltetøj og kogte majs evt. grillede majskolber, der skæres ud i 4 stykker, som børnene
kan gnave af – majskolber grilles med de grønne blade på).