Spanske kødboller i tomatsauce

Torlilla de calabacin

Antal: 20 børn

1.2 kg hakket kalv og flæsk
1 lille spsk. Salt
peber
6 fed pressede hvidløg
6 kviste salvie
4 kviste persille
8 æg
200 g. Rasp
3-4 dl. Mælk

Rør farsen sej med hvidløg og salt. Tilsæt rasp, æg og mælk så farsen bliver passende lind. Krydderurterne der er finthakkede røres i og farsen hviler ca. 30 minutter. Nu formes farsen til små kødboller, der steges i olie på panden. Ryst panden ind imellem så kødbollerne holder den runde form.

Tomatsovs

Antal: 20 børn

20 bøftomater
4 fed hvidløg
4 løg
4 spsk. Paprika
oregano
olivenolie
evt. bouillon

Hvidløgene presses og løgene rives, det klares over middelvarme i olivenolie, oregano kommes i simrer lidt med. Nu tilsættes tomater og kødboller. Det hele varmes igennem, der kan evt. tilsættes bouillon for at få en passende konsistens. Serveres med brød og grøn salat.

Alternativ tomatsovs

Aurora López benytter en helt simpel opskrift til 100 børn: 8 kg tomat, 2 kg løg, olivenolie og salt.
Det vigtige er at koge det en hel time og bruge gode tomater og en god olie. Serveret med
båndspaghetti er det en sikker succes hos børnene.