Kikærter a la bolognese

Opskrift af Ada Parellade, der er Cataloniens Jamie Oliver

Antal: 20 børn

  • 1,5 kg kogte kikærter
  • 1 kg blandet hakket kød (eller hvis der er religiøse begrænsninger, kun oksekød).
  • 5 store løg
  • 5 fed hvidløg
  • 5 gulerødder
  • 5 laurbærblade
  • 2 ½ tsk. oregano
  • 2 kg tomater (helst friske, men ellers fra dåse)
  • 5 spsk. sukker
  • 5 tsk salt
  • 2½ tsk. hvid peber
  • 2½ tsk. paprika
  • Olivenolie
  • Evt. bredbladet persille

Hak løg, hvidløg og gulerod. Steg det langsomt indtil alt vandet er væk. Tilsæt hakket kød og laurbærblade og brun det over medium varme. Tilsæt herefter tomater, sukker, salt og peber. Lad retten simre i en time. Herefter tilsættes oregano og paprika og de kogte kikærter. Bland og server retten. Pynt evt. med bredbladet persille.