Spansk cremet blomkålssuppe med olie fra "Chorizo"

Opskrift af Ada Parellade, der er Cataloniens Jamie Oliver. Børnene i Catalonien er vilde med denne suppe.

Antal: 20 børn

  • 2-3 blomkål
  • 5 store løg
  • 3,5 l vand
  • 5 skefulde flødeost ca. 100 g eller fløde
  • 500 g Chorizo (spansk pølse)
  • 150 g smør
  • 5 fed hvidløg

Tag en stor gryde. Steg løg og hvidløg i smør. Det skal kun lige tage farve. Del blomkål i små stykker. Tilsæt blomkål, rør rundt, indtil de tager farve i cirka tre minutter. Tilsæt nu varmt vand. Dæmp varmen til et minimum og lad det simre i 15 minutter. Blend retten og tilsæt ost eller fløde, så suppen bliver cremet.

Kokken Ada Parellada tilsætter suppen en lille smule olie som pynt og smagsgiver. Hun tager 500 gram Chorizo og putter det i en mikrobølgeovn ganske kort tid, så den krydrede olie frigives. Ganske lidt af denne olie kommer hun over blomkålssuppen som pynt og smagsgiver.