Bøf bourguignon med kartoffelmos

(Simremad men let at lave)

Antal:20 børn

  • 1,5 kg oksekød i tern
  • 1,5 l oksebouillon
  • 8 gulerødder
  • 4 løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 500 g champignon
  • 400 g bacon
  • 1 bundt Timian
  • 5 laurbærblade
  • 1 porre top
  • 1 bundt bredbladet persille
  • Smør/olie til stegning

Klargør alle ingredienser. Kødet pudses af og skæres i tern, løg og gulerødder skrælles og skæres i små fine stykker. Porretoppen renses. Det bindes en krydderbuket af porretoppen, timian, laurbær og persillestilke.

Nu brunes kødet godt, så det får en pæn skorpe. Gulerødder og løg tilsættes og svitses med et øjeblik. Mel drysses over, bouillon og krydderbuket tilsættes.
Det hele bringes i kog og der skummes for urenheder. Læg låg på og lad retten simre ca. 3 - 4 timer.

Nu renses champignon og ristes på en pande, de puttes i retten og koger med nogle minutter før retten er færdig. Bacon ristes og drysses over retten lige før servering, til allersidst pyntes med et drys hakket persille.

Kartoffelmos

  • 2 kg kartofler

Kartofler skrælles og skæres ud i mindre stykker. De koges i usaltet vand i ca. 20 min. Vandet hældes fra og kartoflernes moses med en elpisker til alt er findelt. Nu tilsættes varm mælk til mosen har en passende konsistens. Smag til med smør og salt og evt. et lille drys hvid peber.