Dagens måltider i Frankrig

I Frankrig starter dagen med kaffe og brød, ofte croissanter og måske lidt frugt. Typisk spiser man frokost mellem kl. 12 – 14 tit på restauranter eller i kantiner. Aftensmåltidet spises sammen med familien - oftest efter kl. 20.

Hvad består maden af?

I Frankrig består et hovedmåltid typisk af:

• Forret: Rå grønsager, charcuteri, salat eller suppe
• Hovedret: Kød eller fisk, grønsager, kartofler, pasta eller ris
• Mellemret: Oste
• Dessert: Frugt, kage eller anden dessert

Intet måltid uden ost. Osten er vigtig både som ingrediens og som tilbehør. Det samme kan man sige om vin, og der serveres altid brød til maden.

Lidt men godt

Når man tænker på, hvad måltiderne består af, kan det undre, at en OECD undersøgelse om livsstil viser, at Frankrig er et de lande, hvor der er færrest med livsstilssygdomme og overvægt. Måske er det kvalitetsbevidstheden, der spiller ind, man sætter stor pris på maden, men spiser mindre.

Frokost med fire retter til de to-årige

Alle børn i Frankrig får 4 retter mad serveret på en gang i løbet af en dag i institution.