En bunke Plus-Plus-klodser i forskellige farver

Foto: Jørgen True

Plus-Plus styrker fantasi, kreativitet og finmotorik

Børnenes fantasi går amok, og brikkerne bliver til alt fra elefanter til flyvemaskiner. Derfor er meritstuderende Katinka Enselmann begejstret for Plus-Plus-klodserne.

Hvorfor Plus-Plus-klodserne?

Plus-plusserne minder om puslespilsbrikker i plastik, men appellerer meget mere til børnenes fantasi. De kan bygge biler, toge, veje, flyvemaskiner. Det er kun fantasien, der sætter grænserne. Vi kan sætte de mest flyvske børn ned og så leger de med dem i timevis. De er bedre end LEGO.

Hvorfor er de bedre end LEGO?

Med LEGO bygger du kun ovenpå, kan man sige. Plus-Plus-klodserne er sværere. Der er flere vinkler og retninger,du kan bygge i. Du kan blive ved. Det gør, at børnene skal bruge deres fantasi lidt mere.

Hvor gammel skal man være?

Hos os er det mest de 5-6-årige, der leger med dem. Først sad de kun med Plus-Plus-klodserne. Nu blander de dem med alt det
andet legetøj og udvikler større og større universer. Men de 3-årige leger også med dem – dog mest som puslespilsbrikker.

Hvad gir’ det dig som pædagog?

Rigtig meget legetøj udfordrer ikke børnenes fantasi. Men med Plus Plus-klodserne bruger de deres forestillingsevne: Fire-fem forskellige brikker sat sammen kan sagtens være et fly – selvom det ikke ligner et fly. Her skal de selv give legen indhold. Det kan jeg godt lide.