Kuffert der indeholder stort ur, bamser, puslespil og årstidsplakater

Foto: Niels Åge Skovbo

Billeder erstatter ord

Kulturkufferten er et redskab til kommunikation med forældre med anden etnisk baggrund. Den er en stor hjælp for dagplejer Helle Ågaard Petersen, når hun skal give en besked til Vladimirs russiske forældre.

Hvornår har du sidst brugt kulturkufferten?

I sidste uge da jeg skulle fortælle Vladimirs mor, at han skal have gummistøvler med. Hun forstår hverken engelsk eller dansk, så vi kan ikke tale sammen. I kulturkufferten fandt jeg en planche med gummistøvler på. Jeg pegede på planchen og på Vladimir, og næste dag havde han gummistøvler med.

Hvilken betydning har det for Vladimir?

At han ikke skal undvære støvler. Ellers skulle jeg give ham plasticposer udenpå hjemmeskoene. Vladimir er 20 måneder og en meget bevidst lille fyr. Børnene sammenligner sig med hinanden, og det betyder noget, at de ikke skiller sig ud.

Og for dig?

Det gør min hverdag nemmere, at han har det tøj med, han skal have på, når vi skal ud. Kulturkufferten giver et bedre samspil mellem barn, forældre og dagplejer. Forældrene mærker, at jeg kommer dem i møde og gerne vil dem. Dén tillid er meget vigtig for samarbejdet og dermed også for min trivsel og glæde i jobbet.