Pressemeddelelse

FOA bliver ny overenskomstpart for ansatte i lægepraksisser

Når ansatte i almen lægepraksis fremover skal have forhandlet ny overenskomst, bliver det med FOA ved bordet side om side med HK Privat. Praktiserende Lægers Arbejdsgiverorganisation har nemlig sagt ja til FOAs indtræden i overenskomsten, der vil sikre blandt andre SOSU-ansatte bedre repræsentation.

Pressemeddelelse fra FOA og HK Privat

Ansatte i almen lægepraksis vil fremover i højere grad kunne se deres faglighed og udviklingen af denne afspejlet i deres overenskomst. Det står klart, efter Praktiserende Lægers Arbejdsgiverorganisation (PLA) har godkendt FOAs indtræden som ny overenskomstpart i den overenskomst, der hidtil kun har været tegnet af HK Privat.

I oktober underskrev HK Privat og FOA en samarbejdsaftale, der skulle bane vejen for, at FOA, som blandt andet repræsenterer social- og sundhedsassistenter, indtræder i overenskomsten. Den nye konstruktion er nu blevet accepteret af PLA, der udgør arbejdsgiversiden i overenskomsten. Forbundsformand i FOA Mona Striib takker de øvrige parter for at ville lukke FOA ind:

"Velviljen fra alle parter viser, at vi har en fælles interesse i, at overenskomsten afspejler den brede skare af medarbejdere og fagligheder så godt som muligt. Alle parter vinder, når de efterhånden mange forskellige jobfunktioner, der er i almen lægepraksis, har deres faglighed repræsenteret ved forhandlingsbordet," siger hun.

For de ansatte, der er dækket af overenskomsten, vil den nye konstruktion betyde, at der fremadrettet kan udvikles efteruddannelse og jobrelevante kurser, der i højere grad understøtter den enkeltes faglige baggrund og ståsted.

"Jeg er glad for, at vi i HK Privat og FOA kan stå sammen om klare løn- og ansættelsesvilkår for ansatte i lægepraksisser rundt omkring i landet. Det er et godt udgangspunkt for medlemmer af HK Privat og FOA i de fremtidige overenskomster med PLA, fordi vi fremadrettet bedre kan sikre fair løn- og ansættelsesvilkår på tværs af uddannelsesbaggrund. Og så er det selvfølgelig en klar fordel, at vi bliver flere under samme overenskomst," siger Kim Jung Olsen, formand i HK Privat.

FOA træder formelt ind i overenskomsten, når den skal fornyes den 1. juni 2024.


Kontakt

Forbundsformand Mona Striib, telefon: 23 41 41 98

Hent billede i høj opløsning