Pressemeddelelse

FOA om kviktests: Få det nu fikset

Politikere og myndigheder taler varmt om ældreområdet, men når det gælder kviktest på plejecentrene, venter vi stadig. Det er for ringe, mener FOA.

Kviktests af beboere, pårørende og ansatte er helt centralt, hvis vi skal holde corona-smitten ude af plejecentrene og give de ældre mulighed for et socialt liv igen. Alligevel halter de stadig. Nu kræver de ansattes fagforening FOA, at myndighederne tager sig sammen og en gang for alle får løst problemet.

”Jeg er efterhånden træt af at høre den ene politiker efter den anden tale varmt om, hvordan de ældre har brug for besøg og om den store indsats, de plejeansatte gør - alligevel har vi her snart et år efter, pandemien brød ud, stadig ikke fået løst problemet med at tilbyde kviktest på plejecentrene. Vores tålmodighed er efterhånden brugt op. Der er desværre ikke andre måder at sige det på. Fraværet af en ordentlig teststrategi koster liv,” fastslår Torben Hollmann, sektorformand for de social- og sundhedsansatte i FOA.

Ifølge Kommunernes Landsforening var situationen så sent som i går aftes, at 22 kommuner ikke har kunnet rekvirere de antigentests fra de private leverandører, som de har brug for, og yderligere 17 kommuner har fået at vide, at de må vente fem dage på deres tests.

”Det er fuldstændigt uacceptabelt, at vi stadig kæmper med den slags problemer, og situationen bliver endnu mere absurd, fordi vi ved, at landets plejecentre er propfulde af dygtige sundhedsprofessionelle, som kan foretage de tests, vi har så hårdt brug for. Hvad venter politikere og myndigheder på? Det går over min forstand,” siger Torben Hollmann.

Torben Hollmann bemærker, at det kan være svært umiddelbart at gennemskue, hvem der faktisk har ansvaret for, at teststrategien sejler, som den gør, men at det måske er en del af problemet.

”Jeg kan se, at justitsministeren mundhugges med kommunerne, mens både sundhedsministeren og ældreministeren lader til også at heppe på tests. Vi er sådan set ligeglade med, hvem der har aben lige nu. Vi siger bare: Få det nu fikset. Vi kan ikke vente længere,” fastslår Torben Hollmann.

Kontakt

Sektorformand Torben Klitmøller Hollmann, telefon: 23 26 75 79

Hent billede i høj opløsning