Pressemeddelelse

FOA: A-kasser vil få succes med jobformidling

Nyt politisk forlig giver a-kasserne mulighed for jobformidling for ny-tilmeldte ledige fra årsskiftet. FOAs A-kasse glæder sig til at løfte opgaven.

98 procent af de arbejdsgivere, som har benyttet FOAs særlige JobMatch-ordning for ledige, svarer i en ny undersøgelse fra FOA, at de er enten "tilfredse" eller "meget tilfredse" med ordningen.

"Sådanne tal er vi særdeles tilfredse med. Og derfor falder dagens politiske forlig om de lovpligtige samtaler de første 3 måneder i a-kasserne også som en rigtig god nyhed," siger forbundsformand Mona Striib fra FOA.

Fra årsskiftet kan a-kasserne ifølge det nye politiske forlig officielt formidle job for ny-tilmeldte ledige i en forsøgsperiode på fire år. Det er 50 år siden, at a-kasserne alene havde ansvaret for job-formidlingen.

"Det er en rigtig god idé, som vi længe har anbefalet på det kraftigste", siger Mona Striib.

Hun peger på, at FOA kender både medlemmer, arbejdsgivere og overenskomsterne - og samtidig har et meget stort net af aktive og lokalt forankrede tillidsrepræsentanter.

"Vores erfaringer hidtil fra vores JobMatch-system er gode. Og vi er overbeviste om, at vi kan løfte denne opgave med succes," siger hun.

FOA har siden 2016 skaffet cirka 2000 medlemmer i job gennem det særlige JobMatch-system, hvor man får ledige og ledige jobs til at passe sammen.

"Det har været win-win for både ledige og arbejdsgivere. Vores erfaring er, at det lokale kendskab ofte gør en forskel," siger Mona Striib.

Hun peger også på, at forsøgsordningen ikke må blive en spare-øvelse. Følger der dårligere konjunkturer eller spares der på den aktive arbejdsmarkedspolitik bliver opgaven vanskeligere.

"På sigt bør a-kasserne også have adgang til den værktøjskasse, som jobcentrene har i dag. Det vil stille en række ledige bedre," mener hun.

Kontakt

Forbundsformand Mona Striib, telefon: 23 41 41 98

Hent billede i høj opløsning