Psykiatri-millioner falder på et tørt sted

Det er rigtigt set, når aftalen mellem regioner og regering lægger vægt på pladser og personale, siger formanden for FOAs social- og sundhedsansatte.

Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om at bruge de 600 ekstra millioner til psykiatrien fra finansloven på at øge kapaciteten, det er en rigtig prioritering, mener FOA.

”Pengene falder på et tørt sted. Psykiatrien er et overset og udsultet område. Det er vigtigt, at der er fokus på pladser, så dem der har brug for behandling kan få det.

Vi har set alt for mange, der bliver vendt i døren og sendt tilbage til fx kommunale tilbud - det er hverken patienten eller personalet tjent med,” siger Torben Hollmann.

Midlerne skal ifølge aftalen i overvejende grad bruges til udgifter forbundet med mere personale, det er helt nødvendigt, mener FOA.

”Det betyder, at der kan komme kapacitet til at tage sig af dem, der har brug for behandling, og samtidig er der mulighed for at tiltrække flere til området. Det er vigtigt, fordi vi står i en situation, hvor der kommer til at mangle mange ansatte i fremtiden,” fastslår Torben Hollmann.

Han fremhæver, at regering og regioner i aftalen fastslår, at støtten kan afhjælpe nogle akutte problemer, men at de langt fra løser alle udfordringer.

”I FOA vil vi holde regeringen op på den lovede 10 årsplan, den skal i gang nu, psykiatrien har været syltet alt for længe. Vi ved, vi står i en special situation grundet corona - men det skal ikke være dem i vores samfund, der har det sværest, der skal betale regningen. Vi må og skal have gang i en genopretning af psykiatrien nu,” siger Torben Hollmann.

Torben Hollmann understreger, at et langsigtet løft af psykiatrien forudsætter, at alle parter er inddraget fra første færd. Kun hvis kommuner, regioner og staten trækker i samme retning sammen med de ansatte og deres organisationer og ikke mindst brugere og pårørende, er det muligt at løse den store opgave det er.

Kontakt

Sektorformand Torben Klitmøller Hollmann, telefon: 23 26 75 79

Hent billede i høj opløsning