Pressemeddelelse

FOA varsler konflikt mod privat plejefirma

Det private plejefirma Vikapleje ApS bliver mødt med strejke og blokade, når konflikten træder i kraft den 15. juni.

”Vi kan ikke acceptere, at medarbejdere som leverer pleje til de ældre i Halsnæs Kommune skal arbejde under ringere vilkår, end deres kolleger i den kommunale ældrepleje og andre private leverandører,” siger formand for FOA Mona Striib om det konfliktvarsel, der netop er sendt til det private plejefirma Vikapleje ApS.

Virksomheden er godkendt leverandør i Halsnæs Kommune, og har i flere år afvist at give medarbejderne ordnede forhold.

Det betyder blandt andet, at de ansatte hvert år går glip af knap 90.000 kroner i løn og pension i forhold til deres kolleger i både andre private plejefirmaer, som har overenskomst med FOA og i den kommunale ældrepleje.

FOA har igennem flere år forsøgt at få virksomheden til at sikre vilkår for medarbejderne, men ledelsen har ikke været interesseret i at tegne overenskomst. 

Konflikten træder i kraft den 15. juni, og strejken og blokaden betyder, at ingen medlemmer af FOA kan arbejde eller søge arbejde hos Vika Pleje.

”FOA har overenskomst med en lang række plejevirksomheder på det private område, men vi ser stadig en del af de her virksomheder, som dumper løn og arbejdsforhold for at score en højere profit. Det er både usympatisk overfor medarbejdere, de andre aktører på markedet og for det danske arbejdsmarked, der er bygget op om aftaler mellem arbejdsgivere og lønmodtagere,” siger Mona Striib.

Se mere på foa.dk/vikapleje

Kontakt

Forbundsformand Mona Striib, telefon: 23 41 41 98

Hent billede i høj opløsning