Ledercoaching

Coaching er et ofte anvendt værktøj, som kan hjælpe dig til at vurdere og arbejde med fx din lederrolle - du kan også bruge coaching i dit daglige arbejde med dine medarbejdere.

Som leder kan du selv engang imellem have brug for coaching. Du står måske ofte alene med store beslutninger og andre problemer, som kan være svære at takle og som kan forstærke følelsen af at være stresset. I sådanne situationer kan det være en hjælp at søge råd og coaching hos fx egen leder, sit ledernetværk eller en professionel ledercoach.

Coaching kan også bruges løbende som en del af udviklingen af dine lederkompetencer.

Du bruger måske allerede teknikker fra coaching, når du leder dine medarbejdere. Gennem coaching kan du uddelegere opgaver, som du tidligere selv løste - samtidig med at du bevarer styringen. Ved hjælp af coaching kan du navigere sikkert igennem en travl og ofte kompliceret hverdag som leder i den offentlige sektor - på den måde kan du mindske din arbejdsbyrde.

Læs mere om coaching på Lederweb.dk

Hvordan virker coaching?

I Branche Arbejdsmiljø Rådets værktøjshæfte, Ledercoaching, kan du bl.a. læse om de grundlæggende teknikker i coaching, så du kan forberede dig mest muligt på et coachingforløb.

Hæftet vil guide dig igennem en række af overvejelser, du kan gøre dig i forhold til coaching. Du kan læse om hvad coaching er og hvad det ikke er og om, hvornår du kan have brug for coaching i dit arbejdsliv.

Derudover indeholder hæftet en række værktøjer til brug i coaching og til at forstå processen bedre, hvis du selv bliver coachet. Samtidig fortælles der også om de faldgruber der kan være, hvis du ønsker at coache dine egne medarbejdere.