Ungetræf

Den 24. - 26. marts 2023 på Vingsted Hotel og Konferencecenter

FOA Ungetræf afholdes fra fredag den 24. marts kl. 16 til søndag den 26. marts kl. 12:00 på Vingsted Hotel og Konferencecenter tæt på Vejle.

Det er gratis at deltage for medlemmer af FOA under 31 år. Ungetræffet er for dig, der er interesseret i dit fag, din hverdag og trivsel og, hvordan du kan være med til at skabe bedre velfærdsarbejdspladser for dig og dine kolleger.

Weekenden er fyldt med faglige og udviklende workshops, hvor der sættes fokus på trivsel på uddannelse og arbejdsmarked. Du får derfor inspiration og konkrete redskaber til, hvordan du kan være med til at forandre dagligdagen på din arbejdsplads eller skole. Derudover får du rig mulighed for at netværke med andre unge FOA-medlemmer og komme tættere på FOA Ungdom Fællesskab (FUF).

FOA Ungdom Fællesskab holder traditionen tro temafest lørdag aften. Temaet i år er "Uniformfest". Du kan komme i din egen uniform, hvis har én eller hylde nogle af de seje folk, der bærer uniformer. Slip fantasien løs!

Vi lover en fantastiske weekend i selskab med en masse andre unge med hverdage og udfordringer, der ligner dine. En weekend med faglighed og fest i højsædet: Vi er værd at fejre!

Weekendens program: 

Fredag den 24. marts

15.30 - 17.00: Tjek in 
Her møder du unge fra FOA Ungdomsfællesskab, der registrerer, at du er kommet og deler materiale ud til dig. Efterfølgende bliver der mulighed for at tjekke ind på dit værelse.

17.00 - 17.45: Velkomst og introduktion til FOA og FOA Ungdoms Fællesskab (FUF) v. repræsentanter fra FUF 
Kurt og Malik vil introducere dig til FOA Ungdoms Fællesskab – det nationale ungdomsnetværk i FOA og give en kort introduktion til FOA og hvad du som ung kan bruge din fagforening til

17.45: Sang 
I FOA Ungdom kan vi godt lide at synge, og vi synger weekenden i gang med en klassiker! 

17.50: Velkomst ved Thomas Brücker og Vinni Jakobsen
Sektorformænd og politisk ansvarlige for hhv. elever og unge i FOA, Vinni Jakobsen og Thomas Brücker byder velkommen på vegne af FOA. 

18.00 - 19.00: Middag 
Vi skal spise lækkert mad og lære hinanden lidt at kende. Vi håber, at I vil sætte jer med nye ansigter og tage ansvar for at alle sidder sammen med nogen. Medlemmer af FUF vil sørge for den gode stemning sørge for at jer, der kommer alene, bliver taget under armen. 

19.30 - 20.00 Ryste sammen aktiviteter
Efter en lille pause, hvor du kan gøre hvad du vil – måske tjekke Vingsted ud med en ny ven, skal vi samles og lære hinanden lidt bedre at kende. FUF har arrangeret sjove og ufarlige aktiviteter (ingen af dem er fysisk krævende!) 

20.00: Hygge og brætspil 
Nu kan du gøre lige, hvad du vil. Måske du er a-menneske og har haft en lang dag, og bare gerne vil sove, måske du vil nyde en øl/vand i baren eller spille et brætspil med dine nye venner. 

 

Lørdag den 25. marts

07.30-8.45: Morgenmad 

Vingsted sørger for lækker morgenmad, og hvis du er tidligt oppe, kan du nå en tur i swimmingpoolen inden morgenmaden er ovre. Du kan også bare sove længe!


09.00-09.15: Morgengymnastik 
Malik fra FUF har sammensat et hyggeligt morgengymnastik program, som ikke kræver andet af dig, end at du er frisk på at rejse dig op og bøje lidt i knæene. Malik lover, at der hverken vil indgå burpees eller vejrmøller.  

09.30 – 11.30 Workshop 1: Unge og Trivsel 
”Når man i mange år ikke har rakt hånden op i timen, er det som om der ikke er nogen forbindelse mellem arm og hjerne”  - et oplæg med fokus på ungdomsliv, uddannelse, arbejde og trivsel. 

Rammerne omkring ungdomslivet ændrede sig markant da Steve Jobs i 2007 introducerede den første Iphone. Det betyder, at vi kommunikerer anderledes, er sammen på andre måder og lever et liv, hvor vi er på 24/7. De ændrede rammer ser også ud til at have betydning for, hvordan vi har det, og særligt unges trivsel er blevet et tema, der fylder meget i debatten. På workshoppen skal vi arbejde med nogle af de udfordringer, som man kan stå overfor som ung, men også hvad vi kan gøre ved det – for der faktisk en del vi kan gøre – både som enkeltpersoner og arbejdspladser.

Søren Østergaard er ungdomsforsker og forfatter til en række bøger med fokus på ungdomsliv og trivsel.

11.30 - 12.30: Frokost 
Så er der dejlig frokost! 

12.30-13.20: Pause 
Gå lige en tur ud i vejret med et nyt menneske

13.20: Kort præsentation af Velfærdens Talent 100 v/ Vinni Jakobsen 
Har du hørt om Velfærdens Talent 100, hvor vi hylder unge talenter, der hver dag gør en kæmpe forskel? Hvis ikke, så fortæller Vinni heldigvis mere. 

13.30 – 15.30: Workshop 2: "Sig det højt, gør det fagligt"
”Workshop om forråelse” – et oplæg med fokus på begrebet, og hvordan vi kan forebygge det.  
Du har sikkert hørt om sager, hvor borgere bliver behandlet uhyggelig dårligt af personalet. Det er det, vi kalder forråelse: 
Når gode mennesker, trods uddannelse i faget, handler ondt. Hvordan kan det ske?
På denne workshop lærer du at forstå begrebet ’forråelse’, og du lærer, hvilke psykologiske mekanismer, der går forud. 
Med udgangspunkt i FOAs materiale ”Sig det højt, gør det fagligt” arbejder vi med at skabe et fælles sprog og arbejde forebyggende.

Marianne Boye er undervisningskonsulent i FOA og ekspert i trivsel og har mere end 20 års erfaring som bl.a. underviser

15.30 - 15.45: Pause og energizer 
Der er tid til at få lidt frisk luft og lige at ryste benene til en sjov energizer 

15.45 - 17.00: Fremtidens fagbevægelse: Hvordan skal FOA arbejde for de unge i fremtiden? 
I denne workshop faciliterer organiseringskonsulent i FOA, Rasmus Weber en snak om, hvad du drømmer om at FOA skal kunne – især med fokus på ungdommen. På workshoppen skal I i grupper drøfte forskellige emner og visioner. 

Efter en opsamling tager FUF og de to hovedbestyrelsesrepræsentanter jeres ønsker og krav med til det videre arbejde.  

Rasmus Weber er organiseringskonsulent i FOA og har stor erfaring med organisering og engagement af unge fra bl.a. Erhvervsskolernes Elevorganisation og BUPL. 

17.00 - 17.15: Pause 
Hvis du ikke allerede har besvaret vores survey i programhæftet, så gør det nu!

17.15 - 17.30: Paneldebat: Hvad mener politikere, FUF og du? 

Vi tager temperaturen på stort og småt i en lille paneldebat. Du kan være med til at stille FOA-politikere og FUF-medlemmer spørgsmål om alt fra elevløn, til nyansattes vilkår, til hvad de mener om robotter i hjemmeplejen. 

17.30 - 17.50: Quiz

18.00 - 19.00: Aftensmad 

21.00: Baren åbner, live musik og uniform-fest! 
Så er det endelig tid til fest. Hvis du har taget en uniform med, er det nu, den skal luftes. Baren åbner og for første gang, skal du selv have pungen frem, hvis du skal i baren. 

Michael Hausted spiller op til dans med alle de sange, du elsker! 

01.00: Baren lukker 


Søndag den 26. marts

07.30 - 08.45: Morgenmad 

09.00 - 09.15: Morgengymnastik 
Vi gentager succesen, så vores krop og sind er klar til en ny dag

9.15 - 10.00: Opsamling på survey: Hvordan bruger jeg min afdeling? 
På baggrund af besvarelserne snakker vi om, hvordan I kan bruge jeres lokale afdeling, og hvilke aktiviteter I kunne ønske jer af dem. 

10.00 - 11.00: Festoplæg om unge og engagement 
”Tiden er ikke til at gemme hovedet i sandet – tiden er til handling!” 

Det kan synes overvældende og som om, at vi har oddsene imod os, når vi kigger på de udfordringer unge møder både ift. trivsel og på arbejdsmarkedet, men sandheden er, at muligheden for indflydelse og forandring er stor! I festoplægget gennemgår Esben Danielsen på humoristisk og opmuntrende vis, hvordan unge kan være med til at skabe de forandringer, de drømmer om. 

Esben Danielsen er direktør i Kulturens Analyseinstitut og har mange års erfaring med engagement, fællesskab og virkelyst bl.a.. som udviklingschef i Roskilde Festival. 


11.00 - 11.15: Pause 

11.15 - 12.00: Evaluering af Ungetræf 2023: Hvad var godt, hvad kan gøres bedre? 
Vi håber, at du har haft en skøn weekend, men vi vil meget gerne have en masse konstruktiv kritik og nye inputs til næste år, så vi kan gøre ungetræffet endnu bedre! 

12.00: Farvel og tak for denne gang
Vi sender dig af sted med en sandwich og sørger for transport til Vejle St., så du kan nå dig tog. 

Tusind tak for denne gang – vi håber på at se dig næste år, og inden da også gerne i FUF-sammenhænge eller i din lokale FOA-afdeling. 
 

Har spørgsmål, kan du kontakte:

Konsulent i FOA Sarah Momtaz
E-mail: samz@foa.dk
Mobil: 31 14 92 37

 
Talsperson for FOA Ungdom Malik Ahlqvist
E-mail: xmaak@foa.dk 

 

Ved afbud kan du kontakte Lene Andersen på telefon 46 97 23 56
E-mail: lea001@foa.dk