Hvad er en a-kasse?

Måske har du allerede fået at vide, at det er vigtigt at være med i en a-kasse. Men hvorfor egentlig?

I videoen “Hvad er en a-kasse?” bliver du lidt klogere på, hvorfor det er vigtigt at være sikret, hvis du bliver arbejdsløs, ligesom du også får at vide, hvorfor du skal melde dig ind, inden du står i en situation, hvor du ikke har en indkomst. En a-kasse er et sikkerhedsnet for alle danskere på arbejdsmarkedet - også dig.

Bliv medlem af FOAs A-kasse

Som medlem af FOAs A-kasse er du sikret økonomisk, hvis du bliver ledig. A-kassen hjælper dig bl.a. med at søge job og vejleder dig om dine rettigheder og pligter. Du kan også få hjælp til at afklare, hvilke muligheder der findes hvis din arbejdsevne forringes eller du bliver syg. Udover dagpenge administrerer a-kassen også andre ordninger fx efterløn, aktiveringsydelse og feriedagpenge.

Du har som medlem mulighed for at tegne en fleksibel tillægsforsikring - Dagpenge+. Du vælger selv, hvor meget du vil have oven i dagpengene, hvor hurtigt og hvor længe. Desuden kan du benytte vores tast selv-blanketter og spare turen til postkassen. FOAs A-kasse er altid tæt på dig, da vi har 5 regionale a-kassekontorer over hele landet.

Bliv medlem af FOAs A-kasse

Som medlem af FOAs A-kasse har du et økonomisk sikkerhedsnet og en stærk faglig samarbejdspartner. Derfor er hvert 2. medlem i job igen inden 3 måneder. Meld dig ind nu og få ro i sjælen.