$name

Ja tak, jeg vil gerne i FOA
 

Besøget på Social- og Sundhedsskolen i Vognmagergade i København var en positiv oplevelse for fem FOA-aktivister, der talte med elever og hvervede nye medlemmer 
 
Af Ulla Nygaard
 
- Denne her skal vi lige have med hjem. Det er en begæring om overflytning fra Kristelig a-kasse.

Uddannelseskonsulent i FOA Nanna Højlund var med på besøg på skolen i Vognmagergade sammen med fag­foreningen, ligesom hun har været med på en række andre skoler i de to uger med dialog og medlemshvervning.

- Det er herligt at besøge skoler og tale med elever. Jeg får et godt indtryk af, hvad de synes om uddannelsen, siger hun mellem opgaverne.

Ungdomskonsulent Ane Stær Nissen var også "udlånt" fra forbundet i da­gens anledning. Hun slog sig ned ved bordene i kantinen og talte med mange elever om uddannelsen og det at være i fagforening. Hun havde lige så mange spørgsmål til eleverne, som de havde til hende.

De tre øvrige fagforeningsrepræ­sen­tanter, næstformand Marianne Jensen, Kirsten Bille og fra a-kassen Lone Higgenson havde travlt med at svare på spørgsmål, dele materialer ud og samle indmeldelser sammen.

- Hvis ikke du har tid til at skrive den lige nu, så tag bare denne kuvert med dig. Det er allerede porto på, lød opfordringen.
 
Hvad kan FOA
Ane Stær Nissen havde ikke svært ved at få mundtøjet på gled, når der blev spurgt til, hvad FOA kan gøre for en social- og sundhedshjælperelev.

Også Lone Higgenson måtte svare på spørgsmål om, hvornår det lige, at man er berettiget til at få understøttelse, hvis nu ikke der er job, når man er færdig med uddannelsen. Det bliver sikkert ikke aktuelt for nogen, men det er en god viden af have, mente flere elever.

- Vi oplever ofte, at man ikke ved, hvad en fagforening er. Det gælder både de danske elever og elever med anden etnisk herkomst, så må vi tage snakken derfra, siger næstformand Marianne Jensen.

Tilbage til infoa nr. 9 - 2007