$name

Generalforsamling med guld og pebernødder
 

- Det kan gå flere veje, når overenskomsterne fornyes til foråret, sagde formand for fagforeningen Palle Nielsen, da han bød velkommen til generalforsamling. Bordene i Brøndby Hallen i var dækket med både pebernødder og guldmønter i chokolade
  
Af Ulla Nygaard
 
Overenskomstforhandlingerne var hovedtemaet både i beretningen og debatten på generalforsamlingen i FOA Social- og Sundhedsafdelingen i København. Den fandt sted i Brøndby Hallen den 20. november.

- I kan se, at der også ligger postkort på bordene med 81 krone-sedler. De illustrerer jeres nuværende løn­niveau.

Hver gang en social og sundhedsmedarbejder tjener 81 kroner, så tjener den mandlige medarbejder med lignende uddannelsesniveau 100 kroner på det private arbejdsmarked, sagde Palle Nielsen i sin velkomst.

Og så var tonen lagt an til debatten om de igangværende forhandlinger om løn- og arbejdsforhold i sundhedssektoren og i ældreplejen.

300 stemmeberettigede medlemmer deltog i generalforsamlingen, men de mødtes allerede sidst på eftermiddagen til fællesspisning med medarbejdere fra fagforeningshuset på Godthåbsvej 15. I alt 325 personer var tilmeldt til spisningen.

Hallen var delt op til lejligheden med en spiseafdeling og en mødeafdeling. Der var en god stemning fra start.

Fagforeningens eget kor underholdt ved åbningen og sang blandt andet John Mogensens udødelige "Så længe jeg lever". Koret fik hele forsamlingen med, da det istemte "Når jeg ser et rødt flag smælde".

Faglig chef Troels Neiiendam og konsulent Elsebeth Kaufholz var dirigenter og styrede slagets gang gennem dagsordenens syv punkter. Generalforsamlingen varede godt tre timer.

Tilbage til infoa nr. 9 - 2007