$name

Vi bliver stærkere ved at gøre FOA synlig

 
- Hvis ikke vi er aktive som tillids­repræsentanter, er resten ligegyldigt, så er der ikke noget forbund, mener fællestillidsrepræsentant i Gladsaxe Maria Grøndahl
 
Af Ulla Nygaard

Fællestillidsrepræsentant Maria Grøndahl tager det personligt, når nogen fremhæver, at FOA er fraværende og usynlig. Synspunktet var fremme under debatten med forbundsformand Dennis Kristensen.

- Men det er jo os, der er FOA. Det er tillidsrepræsentanterne, der er fagforeningen, for sådan er vores organisation bygget op. Naturligvis skal vi have støtte fra FOA Sosu i vores arbejde, men overfor medlemmer og ikke-medlemmer er det jo os, der udgør fagforeningen.

Maria Grøndahl hører ofte argumentet fra ikke medlemmer, at de aldrig møder FOA, og så kan det være lige meget med et medlemskab.

- Men fra ny-indmeldte hører jeg også, at de aldrig har mødt så synlig en tillidsrepræsentant, siger hun.

Maria Grøndahl mener, at tillidsrepræsentanterne har store opgaver i forløbet frem mod de nye overenskomster.

- Vi skal lytte til vores medlemmer og diskutere med dem. Det er opgaven som tillidsrepræsentant at bringe kollegernes synspunkter videre, også til de lokale politikere.

Jeg ved godt, at forhandlingerne foregår centralt, men vores politikere i Gladsaxe skal da vide, hvad vi kræver, så de kan bringe det med til Kommunernes Landsforening.
 
Den besked giver jeg også til vores ledere. De må da lytte, hvis de gerne vil beholde os, siger hun.        

Tilbage til infoa nr. 6 - 2007