$name

Mindeord
 
Onsdag den 18. juli fik vi den for­færdelige og uforståelige besked om, at vores kollega journalist Merete ­Astrup var død dagen før under sin cykelferie i Frankrig.
 
Merete blev 55 år. Midt i livet og på tur med sin elskede cykel stoppede hendes hjerte. Det hjerte, der gennem 8 år har banket for arbejdspladsen på Godthåbsvej 15 og ikke mindst for vores fagblad - infoa.

Fagbladet har gennem årene udviklet sig til det blad, vi har i dag, et blad, der læses med stor interesse af vores medlemmer, men også af vores arbejdsgivere og kolleger ude i landet.
 
Når vi her på arbejdspladsen kalder infoa for "Meretes blad", så er det fordi, hendes respekt for og kærlighed til medlemmerne var den røde tråd og afspejlede sig i artiklerne.
 
Merete brændte for vores medlemmer, ikke mindst for deres løn- og ansæt­telsesforhold. Dette skinnede igennem i artiklerne i infoa, der altid handlede om rigtige mennesker på rigtige ­arbejdspladser. Meretes fagpolitiske holdninger kom også til udtryk i et af de seneste tiltag i infoa - nemlig i den rubrik, der hedder Udbrud, hvor hun, som redaktør af bladet, kom med ­udbrud om alt lige fra kongehuset til velfærdsdiskussionerne.

Merete havde en evne til at tale med alle slags mennesker i samfundet, en evne som hun flittigt brugte - både i sit arbejdsliv og i sit privatliv.

Som næstformand i fagforeningens ­interne samarbejdsudvalgt har Merete udført en vigtig og central rolle for ­alle kollegerne i huset.

Kollegernes trivsel og udvikling lå Merete meget på sinde - både det fysiske og det psyki­ske ­arbejdsmiljø. Merete har en stor aktie i fagforeningens sundhedspolitik.
Et område, som Merete brændte for.
 
På det sociale var Merete også en vigtig person. Merete har indtil flere gange været med til at arrangere den årlige sommerfest og vores julefrokost. Og når Merete sad i festudvalget, ja så vidste vi alle sammen, at vi kunne forvente os en fest, hvor man på en eller anden måde skulle være aktiv som festdeltager.

Aktiv var Merete også sammen med mange af kollegerne på vores gymnastikhold. Mange kolleger har fået et venligt hint om, at det er vigtigt at holde kroppen ved lige og i god fysisk form. Til gavn for den enkelte og dermed også for arbejdspladsen.
 
På det arbejdsmæssige plan stod Merete netop over for at skulle starte på diplomuddannelsen Perspektiv, Viden og Væsentlighed i journalistisk perspektiv. En uddannelse Merete havde glædet sig meget til. 

Du var så levende - vi savner dig.

Tilbage til infoa nr. 6 - 2007