$name

Indledning til Sund og slank med Dagmargården

 
Al ting har en ende, således også vores "tæt på projekt", Sund og slank med Dagmargården.
De startede op i de mørke efterår med fuld fart på den sunde og slankende linje tilsat noget motion.

De fik sat vægtnålen på nedadgående kurs, og appelsinerne væltede ned i grafikken i infoa, en appelsin for hver tabte kilo.

Dengang i november, da Jane, Dorthe og deres kolleger sagde ja, til at infoa gik tæt på frem til sommeren, var der lang tid til, det blev sommer.

Gennem månederne har kvinderne på Dagmargården skrevet ærligt i deres dagbog, hvordan det er gået op og ned. For så nemt er det altså heller ikke at ændre livsstil.

Oven i kom også Københavns Kommunes rygestop.
De har været fotomodeller, og de har stået model til at blive kendte ansigter.
Nu er sommeren kommet, og hermed afslutter infoa sin lille "reality på tryk".
Tak til Dagmargårdens ledelse og personale for medvirken.
 
Tak også til vores eksterne eksperter:
Pernille Frederiksen, fysioterapeut, coach
Charlotte Ladefoged, skrædder
Lone Nordin, diætist
 
Til slut en opfordring til alle jer der ude.
Har I på jeres arbejdspladser gang i noget sjovt, skævt, blødt i personalegruppen. Hvad enten i danser tango, spiller volley eller dilletant. Måske klarer i rygestoppet kollektivt.

Bare I har lyst til at dele ideen med andre, så send en mail: mea050@foa.dk
(Merete)
  

Dagbog fra Dagmargården

 
Nye opgaver banker på 
 
 Dette er den sidste dagbog vi skriver.  Tak for godt samarbejde med infoa, og tak til jer der har givet os respons.

Vi fortsætter kursen med den sunde mad og den slanke linje, men vi kommer til at stå over for nye store opgaver i løbet af sommeren og efteråret, som BUM og KOS, som mange af jer kan nikke genkendende til. Det skal vi bruge tid og kræfter på, og vi har derfor ikke overskuddet til at fortsætte projektet i infoa.


Men vi vil gerne afrunde, og vi kan fortælle, at vi alle har ændret vores kostvaner. Vi fokuserer mere på gulerødder end på kager, og vi benytter os af køkkenets tilbud om sunde frokostsalater
Motionen har fået et opsving med det gode vejr. Vi tager på ture  på tværs af huset, og vi går mere ud med beboerne.

Vi har stoppet vores ugentlige samling om vægten. Men det betyder ikke, at vi er holdt op med at følge hinanden. Vi har stadig vægten og bruger den. Men vi samles i mange andre sammenhænge på tværs i huset, med de opgaver og kurser vi har gang i. Så vi holder stadig hinanden "i hånden", og muntrer op.

Det har været sjovt, at dele vores erfaringer med jer, der har læst med. Det har også været forpligtende at vise sit ansigt ud ad til.

En ting er at man skal være ansvarlig over for sig selv, når man ændrer livsstil, hvad enten det er på kosten eller rygningen, noget andet er, når andre følger med.

Nu skal jeg vise omgivelserne at her er noget jeg vil og kan holde.
Vi ved, at der er flere der har lagt mærke til vores projekt. Vi tror også, at det har noget at gøre med, at det er positivt betonet.

I Københavns Kommune handler det ofte om nedskæringer og stress. I dette tilfælde handler det om, at vores arbejdsgiver har investeret i os.

Vi håber, at vi med vores initiativ har inspireret andre.

God sommer!
Hilsen Jane (TR) og Dorthe (SR) 
 
Tilbage til infoa nr. 5 - 2007