$name

Hospitalsplan i høring

 
Region Hovedstaden er klar med en hospitalsplan og en psykiatriplan. Høringsfasen kører fra 7. februar og slutter medio april.
- Mød op og deltag i debatten, kom med jeres spørgsmål og kommentarer, lyder det fra faglig sekretær i fagforeningen Poul Møller.
 
Af Merete Astrup
 
1. januar 2007, så Region Hovedstaden dagen lys. Det betyder, at der skal  rykkes rundt på hospitalernes specialer i forhold til de gamle amter.

Indhold og geografisk placering er nu sammenfattet i en hospitalsplan og en psykiatriplan, som er sendt ud til høring frem til medio april.

Poul Møller har været med hele vejen i arbejdet, og det ligger ham stærkt på sinde, at opfordre personalet til at møde op til de høringer, der afholdes ude på de enkelte hospitaler.
 
- Der er tale om forslag til planer, det er vigtigt at pointere, så jo flere der møder frem til høringerne, jo bedre. Det er her I skal stille jeres spørgsmål og aflevere jeres kommentarer, for jo bedre kan planen blive, lyder det fra Poul Møller.

Han tror selv på, at mange vil møde frem, for tidligere i processen har hospitalernes auditorier været propfulde, og hvorfor skulle de ikke blive fyldt igen.

- Planen er stadig ukonkret og rejser flere spørgsmål end den giver svar. Der ligger flere ting i forslaget, som man ikke forholder sig til eller har bud på, som f.eks. lukning af hospitaler og omrokeringer af opgaver, siger Poul Møller.

Han maner til ro forstået på den måde, at tøve med at søge andre steder hen, før planerne er mere konkrete.

- Jeg forstår godt, at det skaber utryghed hos personalet især på de hospitaler, der har været nævnt som lukningstruet. Vi ved at ansatte, f.eks, på Frederiksberg er begyndt at
søge væk.

Det er klart. Det er sjovere selv at vælge et andet job end at blive flyttet til et andet job, Men det skaber problemer på hospitalerne, og der er tid, siger Poul Møller.  
De ægte eksperter, nemlig de ansatte kan helt sikkert sætte fingeren på pulsen. Og det er der brug for.
 
Faktaboks
Høringsfasen februar til medio april:
Gennemgang og høring på alle hospitaler i regionen.
Gennemførelse af tre offentlige stormøder for borgerne
Den 15.maj kl. 17.00 godkendes hospitalsplanen i regionsrådet.
  
 Tilbage til infoa nr. 2 - 2007