$name

Den gamle fleece blev fikset op.

 
I den proces hvor man er ved at tabe sig er det lidt problematisk med pasformen i ens gamle tøj. Det er ikke særlig økonomisk at skifte hele garderoben ud, og slet ikke noget man skal gøre, før man har nået den ønskede vægt. Men hvem har ikke lyst til at fejre de allerede tabte kilo.
 
Hvad med at gøre det med at pifte noget af dit gamle tøj lidt op. Her er et par forslag der ikke kræver de helt store syfærdigheder.
 
Syvejledning til den sorte jakke
Som det kan ses af førbilledet, er jakken faktisk en lukket fleecetrøje. Lynlåsen sprættes ud af halsudskæringen, og blusen klippes igennem midt for. Fleece har den fordel, at det ikke trevler og derfor kan man klippe i stoffet og lade det stå med "rå kanter" uden det trevler. Find et sjovt og inspirerende bånd og køb 3 - 4  meter.

Ideen er, at komme af med så meget vidde rundt i taljen, at jakken får lidt mere facon. Dette gøres med at sy indsnit. I denne jakke er der syet 3 indsnit i bagstykket og 2 indsnit i hver af forstykkerne. De lange indsnit er 3 cm dybe og de korte indsnit er 2 cm dybe.
 
I alt er der taget ca. 17 cm ud af jakken. Antallet og dybden af indsnit kan varieres alt efter behov. Det er altid en god ide at fremhæve de lodrette linier og derfor er båndet syet henover indsnittene i lodrette linier. For at give lidt ekstra at kigge på er de lavet i forskellig længde.

Kraven er piftet op med et bånd rundt i kanten, syet på indersiden så det ligner et revers. Kanten rundt på ærmerne er ligeledes syet på indersiden så ærmerne kan bukkes op alt efter ærmelængde. Den oprindelige ombukskant forneden er klippet af, så den står i "rå kant" ligesom jakkens forkanter.

Jakken er lukket med en enkelt knap og knaphul i taljen. Det er en god ide at forstærke knaphullet med et ekstra stykke stof på bagsiden.
 
 
Syvejledning til den grå jakke
Den grå jakke havde oprindelig en lynlås ned midt for og nogle ret kedelige lynlås lommer. Til denne jakke er der brugt ca. 3 m cremefarvet og 3 m gråt flæsebånd. Lynlåsen midt for er fjernet.

For at gøre jakken lidt mere feminin og fremhæve de lodrette linier, er der syet flæser hele vejen rundt langs jakkens forkant og krave.

Jakken lukkes med et lille bindebånd syet med ind i stikningen ned langs forkanten. Der er syet flæsekant forneden på ærmerne samt ned langs lynlås lommerne. Det er stadig muligt at bruge lommerne, men lynlåsen dominerer ikke længere forstykkerne.

Forneden på ærmerne er der syet 3 udvendige indsnit. De er ca. 15 cm lange og 2 cm dybe. De er med til at fjerne noget af den overflødige vidde og giver noget spændende at kigge på.

Ligeledes er der i taljen på bagstykket syet 6 udvendige indsnit, samme længde og dybde som på ærmerne, men dette kan dog varieres alt efter hvor meget vidde man gerne vil af med.
 
 
Syvejledning til den beige jakke
Den beige jakke var oprindelig en fleecetrøje med en ret stor rullekrave. Trøjen er klippet op hele vejen i midten af forstykket og op gennem rullekraven. Fleecen kan som førnævnt sagtens stå med "rå kanter". Her er der brugt ca 2 m bredt pyntebånd og 3 store knapper.

Det brede bånd er syet på indersiden af kraven og giver nu jakken en helt ny 60´er agtig karakter. Dette er de 3 store knapper også med til at understrege. Knaphullerne i forkanten er forstærket med et lille vlieseline bånd og et ekstra stykke stof.

Jakken er blevet 5 cm mindre i omkreds pga. opklippet midt for. Har man brug for at komme af med mere vidde kan man sy ind i sidesømmene eller lave nogle indsnit.
 
Tilbage til infoa nr. 2 - 2007